Рожищенці потерпають від нестерпного смороду через сирзавод

4
-11
Рожищенці потерпають від нестерпного смороду через сирзавод
У Рожищі та навколишніх територіях нестерпно смердять каналізаційно-очисні споруди сирзаводу.

Місцеві скаржаться, що від них часто смердить. Особливо рожищани потерпають у спеку, коли в хаті всидіти не можна, але й вікно не відчиниш, бо дихати гидотою просто нестерпно, - пише Район.Рожище.

«Перевірки по дотриманню вимог чинного природоохоронного законодавства не проводилися вже приблизно чотири місяці, може, й більше. Правилами благоустрою населених пунктів із цими запахами, і всім решта займається Держпродспоживслужба. Замірів повітря стосовно запахів ми не проводимо. Офіційно ніяких звернень від громадян не було. Якби були, то я, або якийсь інший працівник уже б виїхали на те місце», – прокоментував ситуацію головний спеціаліст-державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Михальчук.

Натомість начачальник управління Держпродспоживслужби у Рожищенському районі Ігор Барвінський зазначив, що перевірка не проводилась.

За його словами, згідно з законом власник сирзаводу сам несе відповідальність за те, що накоїв.

Отже, немає заяви від рожищенців – немає проблеми.Тим не менш, дуже часто люди вдихають аромати не масла і не сиру, а відстійника, який тримається набагато довше, ніж будь-які французькі парфуми.

Але оптимістів теж багато. Нещодавно в магазині одна жіночка зауважила: «якщо смердить сирзавод, значить буде тепла погода…».
Теги: сморід, сир
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я все-одно не можу зрозуміти... ну цукровий завод - раніше не так сильно смердів, бо не було виробництва біоетанолу. Але, чому раптом почали скаржитись на сирзавод у Рожищах, на птахофабрику у Нововолинську? Ці підприємства вже не перший рік працюють, технологія не змінилась... Питання, чому люди рагіше не скаржились?
"Совпадєніє? Не думаю" (с) Кісєльман
Відповісти
Якщо почався кіпіш, треба шукати кому це вігідно, а не слухати те що вони нам втирають.
Відповісти
А те виробництво біоетанолу є?Його ж закрили ще в травні.
Відповісти
Люди тільки ви самі усе можете вирішити. У цій країні не має влади і не надійтеся на прокурорів і депутатів це проститутки котрі за гроші і гамно собаче буть їсти.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні