Що робити з фонтаном в центрі міста? Ідеї лучан

5
-8
Що робити з фонтаном в центрі міста? Ідеї лучан
«Волинь24» поцікавилося, якою бачать лучани долю недобудованого фонтану на Театральному майдані Луцька.

На сторонці видання у «Фейсбуці» ми запропонували читачам висловити свою думку щодо перспектив «бетонного корита» в центрі Луцька, яке ще при Антону Кривицькому було основою для світло-музичного фонтану.

Гнітюча, сіра конструкція аж ніяк не пасує «серцю» обласного центру Волині. Уже не раз влада бралася облаштувати цю територію. Про плани таки збудувати світло-музичний фонтан говорив колишній міський голова Микола Романюк. Деякий час на цій території був дитмайданчик. Взимку тут заливали ковзанку.

Лучани висловили чимало ідей щодо того, яким вони бачать місце недобудованого фонтану в перспективі.

Серед версій найпопулярніша – таки зробити фонтан. Однак висловлювали і більш цікаві варіанти.

Валентин Цейко
: «Постійно діючу сцену, щоб люди могли просто на неї вилазити і виступати. Просту прстійно діючу сцену. Не місце там для фонтанів».

Олександр Алфьоров: «Одна з можливих ідей: зробити під антивандальним пластиком\склом Луцьк у мінітюрі. Такий музей є у Києві. Такий об'єкт міг би зацікавити діток, лучан та гостей міста».

Михайло Імберовський: «Дайте комусь із підприємців хтось із них придумає, як цю "балію" реанімувати!».



Хтось вважає, що у фонтан треба повернути скульптуру з дельфінами, яка прикрашала фонтан у 80-ті. Інші – бачать там роледром, зону для відпочинку, засіяну травою.

Надія Омельчук
: «Я за звичайний охайний фонтан! Можна з дельфінами колишніми, можна і просто. Але було б затишно і гарно. Біля "Променя" є, на Лесі Украінки маленький є, то чому б у самому центрі не повернути?».

Таня Яцюра-Важнича: «Зробити постанову Л.Украінки "Лісова пісня" Матеріал-метал».

Анастасія Федосеєва: «Враховуючи, що фонтан дуже дороге і неокупне задоволення - Накрити скляним куполом і всередині здійснювати торгівлю тими ж українськими сувенірами, розгрузиться площа від тих дерев'яних хаток!».



Віктор Макаревич: «Та блін чого ви з тими фонтанами причіпились?! Хіба мало креативних ідей? Тож є фахівці, які в цьому тямлять і можуть запропонувати щось. Хто був/бачив, як воно в Європі/світі. Фонтан то минуле! Якісь фігури на сонячному/вітровому живленні, якісь механічні прибамбаси а-ля вічний двигун, якийсь лазер 3-Д, стіни для графіті, ролледром, клумба з кокосами врешті-решт!!! А ви все фонтан да фонтан...».

Андрій Сироватський: «Ці всі закидони щодо нехватки грошей - бред сивої кобили. Просто в запеклій боротьбі за владу в місті нема коли займатись благоустроєм. Який фонтан? Ви гоните? Це не дає голосів електорату. Ефективніше їздити дворами багатоповерхівок з показовими інспекціями свіжепокладеного за останніх 50 років асфальту і збирати бали на наступні вибори. А фонтан? А що вже пройшло 50 років?»



Усе ж більшість читачів сходяться на думці, що найкраще було б таки довести до ладу справу, розпочату ще покійним Антоном Кривицьким, і зробити у центрі міста не що інше, як фонтан.

Игор Лащук: «Все-таки гарний світломузичний фонтан центру міста потрібен. Рахую, що якби поставити скриньки на Театральному майдані або відкрити рахунок під контролем громадськості, то назбирати гроші лучанам цілком посильно».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди добрі ! В це корито вгепали 280 чи 320 тисяч гривень , коли долар був 2.80 . Уявляєте СКІЛЬКИ тоді вкрали хитрі крутіі ? Плюс знищили ДВІ верби , які рятували мітингарів за незалежність УКРАІНИ . ==Добивають й останні вербички --не підливають , не підживлюють ...
Відповісти
я рахую, що на майдані дуже мало зелені і насаджень(більшість знищили совєти при будівництві театру і після того). Тому пропоную або гарну клумбу, або невеликі гарні дерева ілавочки. З дизайном можна щось оригінальне придумати, і це вийде набагато дешевше ніж сучасне "корито"...
Відповісти
Там - був фонтан, не ви його будували, не вам і вирішувати, вАлік цейко - хочеш сцену зробити? знайди місце і зроби.
Відповісти
"Прошу менен відновити !". Вода заспокоює , освіжає. там люди прогулються просто зустрічаються і йдуть далі,і не обовязкоаво замахуватись на щось супер- пупер. Тільти ніяких торгових палаток . а сцену . як треба то змонтують тимчасову.
Відповісти
За те, щоб було більше зелені, гарні дерева, ялинки, лавочки, гарний сквер для відпочинку, або простий фонтан, як було колись.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні