У Луцьку почали процедуру відкликання п’ятьох депутатів міськради

12
9
У Луцьку почали процедуру відкликання п’ятьох депутатів міськради
Лучани хочуть за народною ініціативою відкликати з міської ради п’ятьох депутатів, які відійшли від лінії партії. Йдеться про обраних від БПП «Солідарність» Олександра Козлюка та Євгенія Ткачука, колишніх членів «Радикальної партії Олега Ляшка» Сергія Булу, Аркадія Саламатіна та Костянтина Петрочука.

Збори містян відбулись 10 липня у приміщенні автозаводу «Богдан».

На збори прийшли майже півтисячі лучан, які хочуть розпочати процедуру відкликання п’ятьох депутатів. Останні, на їхню думку, пішли наперекір позиції своїх однопартійців та зрадили інтереси виборців.

Присутні на зборах утворили ініціативну групу з 93 осіб, які вже найближчим часом розпочнуть збір підписів за відкликання депутатів.

Очільник волинського осередку Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Роман Романюк пояснює, що депутати, яких наразі хочуть відкликати, обрані у 2015 році за партійними списками. Відтак, вони мали зобов’язання не лише перед виборцями, а й перед партією.

«Вони були членами команди, яка мала спільну ідеологію та цілі. Ці депутати мали обов’язки перед виборцями, які мали виконувати добросовісно і підтримуючи партійні цінності. Однак, після смерті міського голови Миколи Романюка двоє депутатів (Олександр Козлюк та Євгеній Ткачук, - ред.) змінили свій курс та пішли наперекір нашим цінностям», - наголошує політик.

Член БПП «Солідарність», депутат Луцької міської ради та очільник ініціативної групи Артем Запотоцький також зазначає, що підстав для відкликання депутатів є декілька, одна з основних – прийняття ними рішень, які суди двох інстанцій визнали незаконними та скасували. Йдеться про рішення звільнити з посади секретаря ради Юлію Вусенко та призначити на її місце Ігоря Поліщука.

З його слів, Луцьк – перше місто в Україні, яке розпочало процедуру відкликання депутатів.

Наразі Артем Запотоцький планує передати до територіальної виборчої комісії витяг з протоколу зборів. Та ж зобов’язана повідомити про це міську раду.

Далі ініціативна група повинна зібрати щонайменше 1556 підписів за відкликання кожного з п’яти депутатів. Опісля частину підписів перевірить поліція. А вже тоді відкликання обранців розглянуть на з’їздах їх партій. Весь процес може зайняти 56 днів.

«Ми працюємо виключно в правовому полі», - наголошує Артем Запотоцький.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні