На Волині поховали дітей, яких вбила блискавка

9
1
На Волині поховали дітей, яких вбила блискавка
У селі Поступель Ратнівського району Волині поховали дітей, які загинули на пасовищі від удару блискавки.

Про це повідомляє Press Центр.

Учора, 30 червня, у невеличкому селі був день жалоби за 15-річною Іриною та 12-річним Сашком Ліхванів. Життя цих дітей із однієї сім’ї обірвалося в одну мить.

– То страшне горе для сім’ї, – говорить кореспонденту Press-Центр голова Поступельської сільської ради Сергій Борисюк. – Мати і батько аж почорніли від горя, ще вчора їхні діти були живі-здорові, а сьогодні вже все…

Сім’ю Ліхманів у Поступелі знають всі – тихі, спокійні, роботящі, виховують шістьох дітей. Старші вже одружені, син у цьому ж селі хату будує. Мати працює в шкільній їдальні, батько більше порається по господарству, бо мають і курей, і свиней, і корову. А ще їздить на заробітки, бо в селі постійної роботи немає.

– Діти у них теж змалечку привчені до роботи, до того ж гарно вчилися, - каже сільський голова. – Іринка та Сашко займаються у різних гуртках, Іринка – гарно співала, в конкурсах участь брала, Сашко – в районних олімпіадах з математики.

Того трагічного дня була черга їхньої сім’ї пасти сільську отару. З ранку на пасовище пішла старша сестра. А по обіді Ірина з Сашком вирішили її змінити, оскільки було дуже спекотно. Буря налетіла близько 16:00. Мати, побачивши, що насувається негода, побігла на пасовище забрати дітей. Однак не встигла...

– Вона бігла, кликала їх, аж тоді бачить – лежать на землі одне біля одного, рівнесенько, – говорить Сергій Борисюк. – Ще подумала, сплять, коли до них – а діти мертві…



Все сталося миттєво. Ірина та Олександр загинули, отримавши великий розряд блискавки, хлопець – у голову, дівчина – у ланцюжок на шиї. Такий висновок медекспертів. Близько першої години ночі дітей привезли із розтину, вже у трунах, а учора, 30 червня, поховали.

Нагадаємо, головний лікар Ратнівської центральної районної лікарні Михайло Бегаль розповів в коментарі «Волинь24», що діти загинули від потужного удару блискавки миттєво – на їх тілах були сильні опіки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Мати подумала, що діти просто заснули»: подробиці жахливої трагедії на Волині.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба покарати адміністрацію школи, гороно,Міністров освіти і з гуманітарних питань мін.-штраф і догани макс. Витягнути на майдан хай відповідають чому дітей не вчать безпеки мій покійний батько два класи школи мав а по квітах,по небу, По Запаху! Повітря міг передбачити негоду, грозу з підручних засобів зробити схрон, шалаш во були школи - а зараз що вони планують..якимось непотрібним речам вчать а головне безпека дітей позауваг
Відповісти
Ти дебіл?
Відповісти
І справді дебіл.
Відповісти
Шизофренік,Який абсолютно ,не знає життя сільських дітей,як вони змалечку вкалують допомагаючи батькам,бо як відомо на селі виживають лише з господарства,так як іншої роботи зась...
Відповісти
Якби школа чи хтось інший могли це передбачити? Чому блискавка вдарила саме в діток? Корови не постраждали? Чому?..
Відповісти
Це жахлива біда. Страшнішого бути не може. Навіщо? За що? Нехай шукають винних... Дітей не повернеш. Як жити далі?
Відповісти
Хай карають школу і інших. А що це змінить? Ви не уявляєте, яке це горе в першу чергу для батьків, для рідних. Односельчани не можуть повернутися до звичного способу життя. А як на душі у вчителів, класних керівників, дирекції школи? Нещасні діТки. Боже, дай терпіння і силу усе пережити батькам. Захисти невинні душі!
Відповісти
І покійний батько міг передбачити напрям і місце удару блискавки? Якесь безглуздя.
Відповісти
В 17 октября мне стало известно, что в с. Поступель, Ратновского района сталась ужасная трагедия удар молнии прямо в них. Я был в этом селе в июне, и этот покойный Александр Лихман каждый день на сколько я помню посещал христианский лагерь "Выбери путь", который проходил с 29.05. - по 07.06.2017 год. И он был у меня в группе, а я был его наставником. На сегодняшний день я просто не могу поверить, что этого мальчика больше НЕТ!, и то, что сестры ещё не стало, то это просто УЖАС! Я хочу сказать такие слова родителям этих детей покойных: "Пусть вас Бог поддержит, не унывайте духом, доверьтесь Ему, и проговорите такие слова" Боже, мы верим, что наши дети с Тобой на небесах!", и я верую вам Бог даст ответ!!! Продолжайте жить, ведь у вас ещё есть 4 ребёнка. Тина Кароль исполняет песню "Жизнь продолжается", поэтому у вас жизнь продолжается!!!! Пусть Бог вас обильно благословит!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні