На Рівненщині хотіли незаконно приватизувати приміщення дитсадка та радіаційного сховища

0
-4
На Рівненщині хотіли незаконно приватизувати приміщення дитсадка та радіаційного сховища
Органи прокуратури Рівненської області за результатами вивчення матеріалів з питань відчуження приміщення дошкільного навчального закладу та котельні у селі Яблунька Сарненського району встановили грубі порушення законодавства практично на всіх етапах продажу вказаного майна через аукціон.

Про це власкору IA ZIK повідомили у прес-службі прокуратури Рівненщини.

Установлено, що будівлю дитячого садка, підвальне приміщення якого є протирадіаційним укриттям, посадові особи сільської ради незаконно включили до переліку об’єктів приватизації всупереч нормам законодавства, якими заборонено приватизовувати та використовувати не за призначенням об’єкти освіти і науки, захисні споруди цивільної оборони. Крім того, майно навчального закладу було відчужено на підставі протоколу аукціону (а не договору купівлі-продажу, як того вимагає закон) фізичній особі, яка навіть не сплатила в повному обсязі обумовлену за результатами проведених торгів ціну.

З метою захисту інтересів держави та суспільства Сарненська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах територіальної громади сільської ради про визнання незаконним аукціону з продажу приміщення колишнього дитячого садка і котельні загальною площею понад 1 тисяча квадратних метрів та вартістю 800 тисяч гривень, а також витребування майна у фізичної особи, яка незаконно, без відповідної правової підстави, заволоділа ним.

Крім того, прокуратурою внесено до ЄРДР відомості за фактом зловживання службовими особами сільської ради своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ознаки кримінального правопорушення, що передбачено ч.2 ст.364 КК України).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні