Накрохмалені чепчики, підбори та усмішки: ретро-світлини волинських медиків

1
-3
Накрохмалені чепчики, підбори та усмішки: ретро-світлини волинських медиків
18 червня 2017 року в Україні відзначають День медика.

З нагоди свята заступник головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Наталія Філімонюк поділилась світлинами з минулого місцевих медпрацівників та розповіла історію закладу, - пише Район. Володимир-Волинський.

З її слів, з липня 1944 року після звільнення міста від фашистських загарбників в районі організовано низку медичних установ, в тому числі міську лікарню, що надавали медичну допомогу жителям району.

У 50-х роках була створена об'єднання лікарня. З 1959 року нею, а потім і центральною районною лікарнею, керував заслужений лікар Української РСР Радченко Іван Федорович. До 1975 року в лікарні працював відомий в області лікар організатор охорони здоров'я - Наконечний Іван Федорович - заступник головного лікаря ЦРЛ по мережі, заступник завідуючого облздороввідділом, головний лікар Волинської обласної лікарні.

Керівництво лікарнею з 1975 року по 2008 рік здійснював головний лікар Ємчик Ярослав Федорович, терапевт, лікар - ендоскопіст, заслужений лікар України.

З 2008 і по сьогодні колектив лікарні очолює головний лікар Клачук Олександр Георгійович, лікар-ендокринолог.

З післявоєнних часів до 1981 року лікувальні корпуси лікарні знаходились в приміщенні «білої лікарні», ( вул.. Павлова, 20 - нині акушерське відділення) побудованому в 30-х роках минулого століття і інших пристосованих приміщеннях, розташованих в різних кінцях міста.

У 1981 році введено в експлуатацію типове приміщення центральної райлікарні на 220 ліжок, побудоване за кошти бюджету на території основної садиби лікарні по вул. Павлова, 20. В ньому розміщено п'ять стаціонарних відділень (терапевтичне, педіатричне, хірургічне з операційним блоком, травматологічне і неврологічне) загальною чисельністю 190 ліжок, відділення анестезіології і інтенсивної терапії на 6 ліжок, 3 поліклінічних відділення , приймальне , фізіотерапевтичне та відділення швидкої допомоги, клініко-діагностична лабораторія, рентгенологічні кабінети і адміністрація лікарні.

В окремих приміщеннях функціонують на території основної садиби - акушерське, гінекологічне, шкірно-венерологічне та психіатричні відділення. Інфекційне відділення функціонує - по вул. Г.Шухевича , 10.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Показуха...а медичні маніпуляціі без рукавичок...чітко видно в медика коли закапує очі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні