Сенат США затвердив санкції проти РФ

0
3
Сенат США затвердив санкції проти РФ
Сенат Конгресу США сьогодні на засіданні прийняв законопроект про посилення тиску на Іран, в який включена поправка про значне посилення і розширення режиму санкції щодо Росії, передає УНН із посиланням на ТАСС.

Як відзначає ЗМІ, документ вже набрав необхідну кількість голосів.

Законопроект, за інформацією видання, передбачає закріплення на законодавчому рівні санкцій, введених в минулі роки на підставі виконавчих указів екс-президента США Барака Обами у зв'язку з ситуацією на південному сході України і з окупацією Криму Росією.

Це також торкнеться обмежень, які Б.Обама застосував в кінці 2016 року відносно громадян РФ, підозрюваних Вашингтоном в кібератаках проти американських політичних інститутів.

Крім цього, законодавці хочуть позбавити Білий дім права одноосібно пом'якшувати режим санкцій - для цього потрібно буде отримати схвалення Конгресу.

Керівнику країни дається право вводити обмеження проти осіб, які вкладають великі суми - від 1 млн дол. і більше - в будівництво Росією трубопроводів для експорту енергоресурсів.

Крім цього, в законопроект включена стаття, згідно з якою Сполучені Штати повинні продовжувати виступати проти реалізації проекту "Північний потік-2", а також надати пріоритетне значення експорту американської сировини.

Нагадаємо, 13 червня старші сенатори Демократичної і Республіканської партій напередодні досягли двопартійної домовленості щодо нових санкцій проти Росії і дозволять конгресу не погоджувати спробу президента США Дональда Трампа пом'якшити покарання щодо Москви.
Теги: сша, рф, санкції
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні