--> Обережно: на «Луцьккондитері» орудують шахраї | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Обережно: на «Луцьккондитері» орудують шахраї

31
8
Обережно: на «Луцьккондитері» орудують шахраї
"Луцьккондитер" не розраховується з постачальниками за поставлену сировину. Щонайменше п'ять підприємств за останні півроку звернулися до суду з вимогою погасити заборгованість за продукцію. Відповідні ухвали господарських судів оприлюднені у Єдиному реєстрі судових рішень.

Про історію занепаду "Луцьккондитера" та її головних фігурантів читайте тут.

У квітні 2017 року ТзОВ "Волиньагрореммаш" звернулось до суду з позовною заявою до ТзОВ "Кондитерторгпром" з позовом про стягнення 181 тис. гривень боргу за отриманий товар. Як йдеться в ухвалі суду між сторонами була підписана мирова угода, згідно якої "Кондитерторгпром" зобов'язався сплачувати борг частинами по 29 тисяч кожна.
Проте, як відомо домовленостей "Кондитерторгпром" не дотримався і на сьогоднішній день по даній справі відкрите виконавче провадження.


Інша компанія ПП "Агродім", якій "Кондитерторгпром" заборгував більше 21 тисячі гривень, також добивається справедливості у суді.

Майже півмільйона гривень за поставлений товар відсудило у лютому 2017 року луцьке підприємство "Віннер". Зокрема, рішенням Господарського суду Волинської області від 7 лютого 2017 року з ТзОВ "Кондитерторгпром" стягнуто боргу на користь ПП "Віннер" в розмірі 410 752 гривень.

Однак суд з доволі дивної "лояльності" надав Кондитреторгпрому розстрочку по сплаті у перші три місяці аж по 5 тисяч гривень. В подальші місяці суми платежів автоматично зростають до півсотень тисяч, але трьох місяців цілком достатньо щоб перевести діяльність на нову компанію. Тоді борги повертати вже не доведеться, бо добре налагоджений сценарій ТзОВ "ВКФ "Луцьккондитер" повторюється.

У подібну ситуацію потрапили не лише постачальники, а й інші фірми, що надавали послуги Луцьккондитеру. Зокрема, охоронна фірма ТзОВ " Оберіг-Гранд" звернулася до суду аби стягнути з Кондитерторгпрому заборгованість у сумі 38 тис. грн. за надані послуги. ПрАТ "Волинь-Авто" теж судиться з фабрикою через несплату 8128,84 грн. за ремонт транспортного засобу.


Свого часу за подібною схемою уникнув відповідальності і не сплатив заплатив борги через порушення справи про банкрутство ТзОВ "ВКФ "Луцьккондитер". За результатами підготовчого засідання ухвалою господарського суду Волинської області від 25.01.2010р. визнано грошові вимоги кредиторів в загальному розмірі 147244164,4 грн. Усього було заявлено вимоги 31 кредитора, серед яких банки, фірми-постачальники, податкова, інші установи, яким "Луцьккондитер” заборгував різні суми.

Адже, згідно із Законом "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", після ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю власники боржника взагалі виходить чистим і не обтяженим жодними боргами.

Примітно, що серед кредиторів з однією з найбільших часток боргу в розмірі 46184414,69 грн. зазначене ТОВ Західне ВКТО, фактичним власником якого є Тетяна Польська, яка свого часу придбала "Луцьккондитер".

Заборгованість перед Пенсійним фондом майже у півмільйона гривень стала причиною того, що працівники фабрики залишились без пенсійного стажу і нині недоотримують пенсії.

Поки тривають судові справи, а власники в особі київської власниці Тетяни Польської і наближеного кола її підручних юристів працюють над налагодженням нових схем, виробництво практично стоїть, інвестицій у фабрику не надходить, а податки до місцевого бюджету не сплачуються.

Очевидним є факт, що добре відпрацьована схема "кинути на гроші" постачальників була неодноразово використана власниками ВКФ Луцьккондитер, ТД Луцьккондитер а згодом ТзОВ "Кондитерторгпром". Однак, якщо по перших двох підприємствах процес вже не є поворотним, то з Кондитерторгпромом все тільки починається.

За напрацьованою схемою, взятий у постачальників товар переробляється та одразу ж відвантажувався по торгових мережах. При цьому жодного майна, яке б підкріплювало платоспроможність замовника і яке можна було б стягнути з боржника у договорах з постачальниками, не вказувалось, а підприємство зі статутним капіталом 4000 гривень легко закрити, оголосивши банкрутом.

Вже є перелік підприємств, зазначених вище, яким Кондитерторгпром заборгував загальну суму 644455,689 грн. Варто зауважити, що це тільки ті, що вже звернулись до суду, адже швидше за все є й інші підприємства, які не встигли і, скоріше всього, не встигнуть відсудити свої гроші.

Тим часом, Кондитерторгпром не забуває вчасно подавати заявки на відшкодування ПДВ. Згідно даних Реєстру платників ПДВ Кондитерторгпром з вересня 2016 року по березень 2017 року отримав з бюджету відшкодування податку на загальну суму 801 225 тис. гривень.

Стає зрозуміло, що господарська діяльність активно ведеться, тільки сплачувати вчасно податки, кредити та інші витратні зобов'язання власники чомусь забувають.

За останньою інформацією, ТзОВ "Кондитерторгпром" вже перевів свої доходи на нове підприємство – ТзОВ “ОМІЛІСАНТО Україна", яке створене 16 січня 2017 року зі статутним фондом в 2000 гривень.
Незрозумілим в цій ситуації залишається "беззуба" позиція органів державної фіскальної служби, інспекції праці та місцевої влади.

За достовірною інформацією, на підприємстві працюють неоформлені працівники, податки за яких а автоматично не сплачуються. Аналогічна ситуація з земельним податком, який має йти в казну міста.Проте, місцева влада чомусь вперто не помічає злісного неплатника.

Тож, поки постачальники вибивають свої гроші через суди, власники Луцьккондитера продовжують "розводити" наступних довірливих підприємців, бо знають як уникнути відповідальності і не заплатити борги. Схема, за якою "кинули" вже не одне підприємство та організацію продовжує успішно працювати донині.

Про кредитні схеми спритних власників Луцьккондитера читайте у наступному розслідувані.

Яна Дроздова
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а код ЄДРОУ ОМІЛІСАНТО Україна у вас є, а то гугл не шукає.
Відповісти
Брехня. Гугл все видає. https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/41082598/
Відповісти
14.06.2017
17:38
Кондитер
Не встигла Польська дати по хвості колишньому директору Ляцевичу Олександру Григоровичу, як появляються різного роду статті на теренах інтернету. Про те, що авторам цих статей є Ляцевич О.Г. немає сумніву, адже в цих статтях описуються неперевершені "досягнення" самого дописувача і автора "різних схем". Особливим досягненням цього дописувача є "гіркий присмак" наслідків його діяльності на даних підприємствах і не тільки на території Волині, а й на території Чернівецької області, зокрема досить відомого підприємства "Буковинка". Шановні читачі інтернетпростору, будьте УВАЖНІ, можливо на вашому шляху будуть пересікатися якісь відносини із вказаним дописувачем, майте на увазі, що у Ляцевича великі таланти залишати після себе неприємний слід...
Відповісти
А ви очевидно теж там пальчика " мокнули в шоколад" раз так знаєте біографію Ляцевича.
Відповісти
Виходячи з вашого коментаря п.Польська як власниця вміє по хвосту давати. То може хай прокоментує як взяла 45 мільнів кредиту і "кинула" банк
Відповісти
Ляцевич в ті часи сумочку для п.Польської носив, ікріселко під задницю підсував, юристів "обслуговував"- він точно знає як!

Відповісти
То що там з боргами і кредитами??? Коли вертати будуть???
Відповісти
А у тебе там є свій інтерес? ...Так хвилюєшся за банки чи скучаєш за фабрикою? Не так за фабрикою як за коритом...
Відповісти
Оце наворотили!! Шахраї не те слово!! Розвалили фабрику а тепер на металолом розтягують.
Відповісти
Так на металолом різати фабрики вміє тільки Ляцевич. Як без нього на Володимирській?
Відповісти
Хочеш знати що про тебе думають напиши статтю в нет і чекай коментів.... Пишіть народ а ми будем ржати...
Відповісти
Ляцевич ні від кого не ховається на відміну від Польської, яка п'ятами накивала в столицю і сидить як вош у кожусі, щоб не посадили. А хто буде ржати, то суд покаже.
Відповісти
Вибачте, а де ж їй ще бути!? Вона ж сама - з Києва.
Ляцевича директором поставила. І як шановній спільноті результат роботи Олександра Григоровича? Борги, схеми, оцей шкандаль...
А про Сашка чулося, що він дуууже не хоче їй у очі подивитися. Ось, певно статті під жіночим ім'ям у мережу пише, смілива постать) Так що хто від кого ховається...

Відповісти
Кажуть у прокуратурі її дуже чекають. Завітала б на синьооку Волинь. Заодно з боргами б розрахувалася.Як не як хазяйка.
Відповісти
Свідомий, ви ж певно знаєте, що прокуратура не чекає, а приходить:)
Можливо, і до вас прийде.
Відповісти
До мене нема чого йти я не злодій і не шахрай. А от до власників фабрики, які шахрайськими схемами банк на 45 лимонів кинули і кримінал досі не закритий висить. Дозволю вам нагадати що тоді на кондитері Ляцевичем і не пахло.Тому не вводьте людей в оману.
Відповісти
А чомуне писав про кредити і власників коли керував фабрикою? Сам допомагав красти і крав. Можливо прийде той час що і до тебеприйде тажфіскальна служба і
прокурори ізапитають а де ж ти Саньок машинку таку взяв. За чесно зароблені, чи за металолом на знищених підприємствах. Одне слово...г....юк ти Сашко! Про це скаже кожен хто працював в ті часи на фабриці.
Відповісти
Тобою ніде не пахло, завжди був неприємний слід, навіть в універі...
Що заслужив те маєш, с
Відповісти
Та не чіпайте ви вже того Сашка. То не він статтю писав. Сашко хоч в цифрах орієнтується.
Це - заказняк, проплатили, розмістили на декількох сайтах одночасно. Скоро людина отримає повістку до прокуратури та суду, хоча їй не звикати.
Відповісти
Дах лагодять, зарплати платять.
Відповісти
За гроші кредиторів та боргів державі, продукції не видно, персоналу майже не залишилось, таких власників управлінців шахраїв треба в шию гнати.
Відповісти
За гроші кредиторів та боргів державі, продукції не видно, персоналу майже не залишилось, таких власників управлінців шахраїв треба в шию гнати.
Відповісти
За гроші кредиторів та боргів державі, продукції не видно, персоналу майже не залишилось, таких власників управлінців шахраїв треба в шию гнати.
Відповісти
За гроші кредиторів та боргів державі, продукції не видно, персоналу майже не залишилось, таких власників управлінців шахраїв треба в шию гнати.
Відповісти
За гроші кредиторів та боргів державі, продукції не видно, персоналу майже не залишилось, таких власників управлінців шахраїв треба в шию гнати.
Відповісти
За гроші кредиторів та боргів державі, продукції не видно, персоналу майже не залишилось, таких власників управлінців шахраїв треба в шию гнати.
Відповісти
Щось "Патріот" перехвилювався:)))))
Руки на клавіатурі тримтять...
Гроші за статтю сплатив, а результату - ноль:)))))
Патріот=Юрист? :))))))
Відповісти
Лікувати потрібно, а не лагодити :)
Відповісти
хто розбазарив молокозавод?????
Відповісти
а де наш горылчаний....
Відповісти
А що коменти під своїм іменем бракне духу написати?! Боїшся? Правильно! Бійся! Бо ти таки сядеш,якщо ще й рота свого відкриватимеш на людей!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні