У Луцьку показали виставу про життя після війни

0
2
У Луцьку показали виставу про життя після війни
Лучанам презентували виставу про людей, які пережили Другу світову війну.

Виставу зіграли у драмтеатрі імені Тараса Шевченка, - пишуть Волинські новини.

Театр «Склад 2'0» показав постановку «Майнц», дія якої відбувається в 1947 році, на луцькій сцені 12 червня. Організувало показ мистецьке об'єднання «стендаЛь».

На початку режисерка трупи Єва Якубовська відзначила, що актори особливо хвилюються виступати в Луцьку, через те, що саме наше місто стало останнім у переліку гастрольного турне «Складу 2'0».

«Майнц» – це вистава реалізованого в театрі кінематографічного жанру саспенс, батьком якого є англійський кінорежисер Альфред Гічкок.

Головні героїні вистави – дві сестри, які під час війни та, врешті, й після її закінчення перебувають по різні сторони бойової лінії.

Вони уособлюють глобальну війну Третього рейху проти представників єврейського населення. І, попри те, що переконання націонал-соціалізму потерпіли краху, протистояння продовжуються – уже всередині кожного персонажа. Тому головними настроями, якими намагалися поділитися з глядачами актори, були невизначеність, переживання та постійна боротьба за те, щоб бути щасливими.

Єва Якубовська відзначила, що вистава саме зараз є особливо актуальною в Україні, з огляду на наше існування «в стані замороженої війни».

Відзначимо, що, як раніше анонсувала режисерка, протягом усього часу вистава тримала зал в атмосфері напруги, що вдалося завдяки глибокому психологізму твору та вдалому поєднанню звукових, світлових і візуальних ефектів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні