Візовий режим із Росією - можливий, - МЗС

1
1
Візовий режим із Росією - можливий, - МЗС
Міністерство закордонних справ України підтримує запровадження візового режиму з Росією, а також не виключає, що в майбутньому росіян впускатимуть до України за біометричними паспортами.

Про це заявила у неділю, 11 червня, заявила в ефірі «112.Україна» речниця МЗС Мар'яна Беца, - пише Захід.НЕТ.

«Ми підтримуємо запровадження візового режиму з Російською Федерацією, країною-агресором... У цілому, ми підтримуємо і вважаємо, що навіть віз буде недостатньо для контролю на кордоні, тому що візи - це лише один з елементів. Можливо, в майбутньому, в широкій перспективі, буде введення в'їзду виключно за біометричними паспортами з візами, з реєстрацією в міграційних службах, як це в тій же РФ, де потрібно протягом трьох днів зареєструватися», - заявила Мар'яна Беца.

Водночас вона уточнила, що потрібно враховувати кілька факторів у разі запровадження відповідних візових заходів з боку РФ. За її словами, треба пам'ятати і враховувати кількість українських громадян, які перебувають у Росії, а це від 3 до 4 млн осіб.

«Росія ввела досить спрощену процедуру отримання громадянства, тобто за три місяці і знаючи російську мову - це дуже прискорена процедура, і це важливий фактор, ми можемо втратити велику кількість наших громадян», - заявила Беца.

Речниця МЗС також зазначила, що потрібно мати на увазі й невизначеність питання в'їзду в Крим з материкової частини України і навпаки. Крім цього, залишається питання неконтрольованої ділянки кордону з РФ на Донбасі.

Раніше про необхідність ввести візовий режим з РФ говорив секретар РНБО Олександр Турчинов. Спікер Верховної Ради Андрій Парубій також неодноразово пропонував ввести візовий режим для громадян Росії і посилити санкції відносно РФ. Між тим, глава МЗС Павло Клімкін вважає, що необхідно оцінити можливі ризики, які можуть виникнути в разі введення візового режиму з РФ, а президент Порошенко заявив, що рішення з цього питання в компетенції Верховної Ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бажано фізично ліквідувати усі дороги і створити 10 кілометрову буферну зону з ровами мінами колючим дротом до країни що є зоопарком 21 століття населеною дикими племенами без роду і племені.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні