--> Хлопця хотіли забрати в армію, незважаючи на загіпсовану руку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Хлопця хотіли забрати в армію, незважаючи на загіпсовану руку

2
-4
Хлопця хотіли забрати в армію, незважаючи на загіпсовану руку
Максимовi Власюку навеснi сповнилося 20 рокiв. Тож призову до армiї у квiтнi вiн пiдлягав за вiком. Але одного дня сталася бiда. Юнак зламав руку. Проте для працiвникiв районного вiйськкомату це не стало перепоною - вони завзято "тягли" хлопця служити, пише Експрес.

Iз загiпсованою рукою!

"Руку я зламав через нещасний випадок, - розповiдає Максим, - У нас велика родина - дев'ятеро дiтей. Я найстарший, вже й сам маю восьмимiсячного сина. Того дня разом iз батьком їздив у лiс по дрова. Назад їхали навантаженi. А падав дощ. Вiз повело вбiк, я впав на землю, а на мене звалилася колода. I рука зламалася".

Юнак поїхав у району лiкарню, де йому наклали гiпс. Водночас за строками вiн уже мав прибути на призовну дiльницю - щоби йти служити. Але яка ж служба може бути в гiпсi?! Проте посадовцiв вiйськкомату це не зупинило.

"Вони повезли мене в обласну лiкарню, де наказали медикам зняти гiпс, - каже Максим. - Казали, що все це я вигадав, що нiчого там у мене нема. I дали повiстку. Я повернувся додому, а вночi рука спухла. Поїхав уже сам в обласну лiкарню - там зробили рентген i виявили перелом у двох мiсцях!"

За словами Максима Власюка, чиновники вiйськкомату тиснули на нього - називали симулянтом, обiцяли вiдкрити карну справу, грозилися покарати ще й лiкаря, який загiпсував руку. Запитую юнака: чим же вiн допiк посадовцям, що вони за нього так вчепилися?! Максим знизує плечима.

"Не знаю, - каже. - Видно, їм треба план призову по району виконати, ось i тягнуть у вiйсько всiх пiдряд, не перебираючи. Я говорив з кiлькома хлопцями, якi проходи медкомiсiю. В одного з дитинства деформована грудна клiтка. В iншого бувають напади епiлепсiї. Але обом видали вердикт - придатнi до служби!"

Водночас в обласному вiйськкоматi є своя версiя цiєї ситуацiї. Там вважають, що юнак сам винен, бо, мовляв, не надав одразу пiдтвердження своєї травми.

"Цей хлопець спершу поїхав iз працiвниками вiйськкомату на рентген, i там у нього не було виявлено нiякого перелому, - розповiдає обласний вiйськовий комiсар Юрiй Колеснiченко. - А через два днi вже з батьками вiн удруге поїхав до того самого лiкаря - i тодi рентген виявив перелом. Дивно, правда ж? До того ж лiкар не надав свого висновку - лише знiмок. Як таке може бути?! Тепер я з'ясовую всi деталi цiєї iсторiї i вивчаю законнiсть дiй своїх пiдлеглих. А хлопцевi ми дали вiдстрочку до осенi. Нехай вилiковує зламану руку i восени приходить служити".

Сам Максим пояснює, що зовсiм не уникає служби i готовий стати солдатом.

"Коли буду здоровий - пiду служити, - каже вiн. - Але йти в армiю з гiпсом на руцi - це ж абсурд! Добре, що чиновники це вчасно зрозумiли".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки цей абсурд може продовжуватися?
Відповісти
В тих "салдафонських"чиновників одна звивина,і та від фуражки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні