Волинський Хатіко чекає на господаря у лісі

2
25
Волинський Хатіко чекає на господаря у лісі
У лісі між Ківерцями й селом Сапогів уже кілька місяців живе собака.

Ківерчанин Євген Зубенко розповів, що тварина сидить біля якоїсь торби з непотребом і терпляче виглядає свого хазяїна, який її залишив, - пише Волинь-нова.

Євген розповідає, що хтось, очевидно, вивіз тварину в ліс, залишив мішок із лахами й дав команду стерегти. Собака слухняно виконує, як його навчили.

"Сидить тут з лютого. Першим на нього звернув увагу мій сусід Олександр Нетепчук. У нього в Сапогові батьківська хата, й він двічі на день їздить цією дорогою. Якось зупинився й дав собачці води. Пес став жадібно пити. Почав йому привозити харчі", — каже Євген Зубенко.

За словами Євгена, надійними друзями покинутої тварини стали школярі з села, які цим маршрутом добираються до райцентру в школу. Дітки зробили будку, а собаку назвали Арі, бо вона самиця.

"Ми з сусідом навіть думали забрати тварину, але живемо у п’ятиповерхівці. Звичайно, було б добре, якби знайшлися небайдужі люди і хтось забрав би Арі у приватний будинок. Вона віддана, розумна й добра", - каже Зубенко.

Пройшовши лісом із кілометр, ліворуч над дорогою хтось повісив картонну табличку з написом «Дайте Арі їсти і води! Дякую!!!» Біля неї розрізана навпіл біла каністра з водою, а поряд червона — для харчів. За кілька метрів у кущах — зроблена чиїмись руками будка, накрита плівкою.

"Видно, Арі добре навчена та слухняна. Думаю, вона давно прибігла б у село, а так сидить і стереже того мішка. Віддаляється метрів на 10–20 і знову повертається. Хіба можна так із живими створіннями чинити?" — дивується Євген.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
25

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Невже ніхто не може забрати в село???
Відповісти
Невже ніхто не може забрати в село???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні