Луцький завод «Мотор» підозрюють у розтраті коштів, - ЗМІ

0
6
Луцький завод «Мотор» підозрюють у розтраті коштів, - ЗМІ
Завод «Мотор», що у Луцьку, військова прокуратура підозрює у зловживанні службовим становищем, що могло призвести до привласнення, розтрати або заволодіння коштами держзаводу під час виконання угод про закупівлю запчастин до двигунів літаків.

Про це свідчить низка ухвал Луцького міськрайонного суду від 15 травня, - пишуть Наші Гроші.

За даними слідства, у 2015-2016 роках ремонтний завод «Мотор» уклав угоди про поставку агрегатів та запчастин для авіаційних двигунів з приватними підприємствами. В результаті держзавод перерахував 5 фірмам за запчастини до двигунів військових літаків кошти на загальну суму 65,9 млн грн.:



Суд задовольнив клопотання військової прокуратури Луцького гарнізону, яка розслідує кримінальне провадження № 42017030220000029 від 03.03.2017, і надав їй доступ до реєстраційної документації 5 приватних фірм, та їх документів звітності, що стосуються укладення договорів з ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» за період з 01.01.2015 по 30.04.2017.

Засновниками запорізького ТОВ «Промелектроніка» є сім’я Гусаків – Анастасія Олександрівна, Сергій Олександрович та Олена Вікторівна. Власниками ТОВ «Інтер Авіа Інвест» з Дніпра є Антон Василенко та Андрій Жигалкевич, який очолює фірму.

Засновником та керівником київської «Компанії «Промтехмаркет» є харків’янин Ігор Пітонов. Власником одеського ТОВ «Авіа-Комплект» є Володимир Яровіков, директор Сергій Пахомов. Засновники «Імпера Груп» з Дніпра Станіслав Сало та Юрій Мушкін, який також є керівником фірми.

«Промелектроніка», «Компанія «Промтехмаркет» та «Авіа-Комплект» раніше фігурували у справі, в рамках якої посадовців ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» підозрювали в розкраданні державних мільйонів під час ремонту літаків-винищувачів та бомбардувальників.

З кінця листопада 2015 року ДП «ЛРЗ «Мотор» очолює Володимир Маракулін. До цього багато років заводом керував Микола Матрунчик, якому в 2013 році Віктор Янукович присвоїв звання Героя України.
Теги: мотор, кошти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні