Більше тисячі дітей танцювали на фестивалі у Луцьку

0
2
Більше тисячі дітей танцювали на фестивалі у Луцьку
Близько тисячі учнів які діють при школах і будинках культури Луцька та частково Луцького району, взяли участь у фестивалі «Золота лілея».

Фестиваль включає в себе відбірковий етап, а також гала-концерт за участю відібраних колективів, який відбувся 17 травня, - повідомляють Волинські Новини.

Як розповіла директорка та ініціаторка фестивалю, балетмейстер Аліна Панасевич, захід такого типу вдалося організувати вже вдруге. Минулого року до нього долучилися близько 500 осіб у складі 17 колективів, цьогоріч у фестивалі вже взяли участь понад тисяча дітей.

«У першу чергу це зроблено для дітей, які не мають змоги десь виїжджати на різноманітні конкурси за межами міста чи за кордон, адже, на жаль, школи не мають відповідного фінансування, аби відправляти дітей на змагання. Саме тому виникла ідея створити цей фестиваль для наших шкільних колективів, щоб діти мали де себе показати. Минулого року ми провели пробний фестиваль, я побачила, що це потрібно, і хореографи, керівники колективів мене підтримали», – розповіла Аліна Панасевич.

Також вона зазначила, що фестиваль «Золота лілея» проходить серед чотирьох вікових груп у чотирьох номінаціях: класичний танець, сучасний, спортивно-бальний і народно-сценічний. Спершу має місце відбірковий етап, а після нього – гала-концерт і нагородження.

«Ми номінуємо та нагороджуємо всіх діток», – підкреслила Аліна Панасевич.

Співініціатор фестивалю, голова правління «Фонду розвитку ЗОШ № 11 – «Ерудит» Наталія Гунько поділилася, що ідея танцювального заходу виникла уже давно, але раніше, за відсутності фінансової підтримки, не було можливості її реалізувати.

«Фестиваль росте, і ми планували зробити його не тільки міським, а й залучити обласні колективи, адже вже зараз у заході беруть участь діти з районів. Маємо, скоріше, технічні питання, будемо їх вирішувати, думаю, наступного року влаштуємо обласний фестиваль», – сказала Наталія Гунько.

Оскільки ГО «Разом – Україна» об’єднує чимало воїнів АТО, депутат підкреслив: «Люди, які зараз знаходяться на сході України, воюють за те, щоб ми тут жили в мирі, щоб ми підвищували культурний рівень нашої країни та ставали добрішими».

Ольга Балицька із волонтерського центру «Серце патріота», своєю чергою, відзначила: «Радіємо тому, що дітками займаються, що вони активні, через танець вони виражають себе. Також з огляду на те, що такі фестивалі дарують позитив, вони дуже потрібні». Також жінка додала, що центр планує долучатися до проведення змагань і в наступних роках.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні