У Варшаві поляк напав на українців через мову

0
7
У Варшаві поляк напав на українців через мову
У Варшаві стався напад на українців через те, що вони розмовляли між собою українською мовою.

Інцидент трапився у варшавському районі Мокотув, пише Польське радіо, передає УНН.

Як зазначається, пара українців – 29-літня жінка та її 30-річний знайомий - прогулювалися алеєю, коли на них напав 22-річний чоловік. Йому не сподобалося, що іноземці спілкувалися своєю рідною мовою.

"Йому не сподобалося, що пара спілкувалася між собою іншою мовою. Коли жінка не відповіла на вульгарні висловлювання нападника, той підбіг до її партнера та почав бити його кулаками в обличчя та голову, завдавши йому декілька ударів. На прохання та плач переляканої жінки кривдник ніяк не реагував. У певний момент постраждалому вдалося вирватися. Тоді нападник обприскав їх обох сльозогінним газом. Крім того, він постійно вульгарно висловлювався на расовому підґрунті та зневажав їх з приводу їхньої національної приналежності", - розповів Роберт Конюши з районної комендатури поліції Варшава ІІ.

Пара сховалася від нападника у ресторані, що був поблизу. Однак той не здавався.

"Чоловік почав бити плечем об вхідні двері, викрикуючи, аби йому віддали українців і він розбереться з ними", - додав Р.Конюши.

Постраждалі викликали на місце поліцію. Правоохоронці затримали нападника, коли той намагався увірватися до закладу. Ним виявився 22-річний Адріан М., який був у стані алкогольного сп’яніння.

Чоловіка арештували. Поліція надала побитому українцеві та переляканій дівчині допомогу.

Адріана М. звинуватили у фізичному нападі та образі іноземців через їхню національну приналежність. За цей злочин кривднику загрожує до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, два напади на українців на національному грунті здійснили у Польщі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні