За користування незаконними соцмережами українців не каратимуть, - РНБО

0
-1
За користування незаконними соцмережами українців не каратимуть, - РНБО
Користувачів та провайдерів не будуть карати, якщо вхід на підсанкційні російські сайти ВКонтакте, Одноклассники та Mail.ru здіснений по інструкції з обходу блокування цих ресурсів.

Про це заявив керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО Валентин Петров, передає УНІАН із посиланням на «Громадське».

«Якщо ми зменшимо аудиторію вдвічі - це вже досягнення. Ми розуміємо, що не можна відключити всіх. Процедура виконання санкцій ще у розробці, але ми закликаємо провайдерів не зволікати», — сказав він.

У той же час представниця СБУ Юлія Лапутіна додала, якщо «Вконтакте» змінять адресу, то «ми ініціюємо внесення змін в указ».

Як відомо, 16 травня президент підписав указ, який ґрунтується на рішенні РНБО та накладає санкції на низку російських IT-компаній, в тому числі розробників програмного забезпечення. Також цей указ зобов’язує всіх провайдерів заблокувати доступ до низки російських інтернет-сервісів, включаючи Яндекс, Вконтакте, Одноклассники.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні