Винайшли «сонячний дах», що виглядає як черепиця

0
1
Винайшли «сонячний дах», що виглядає як черепиця
Компанії Tesla і SolarCity розробили «сонячний дах», що виглядає як звичайна черепиця.

Tesla відкрила передзамовлення на таку покрівлю. Як порахували в Bloomberg, дах з такого покриття обійдеться середньому дому в близько $ 50 000, розповідає ain.ua.

У США установка перших панелей почнеться цього літа, а за межами країни - в наступному році. Замовити установку в Україні сайт компанії поки не дозволяє.

Фотоелектричні елементи зовні схожі на черепицю і виробляються в чотирьох варіантах: текстуроване і матове скло, тосканські пластини і шиферна плитка. Першим клієнтам Tesla доступні тільки перші два види, інші почнуть виробляти на початку наступного року.

Вартість одного квадратного фута нового даху складе $ 21,85 (один квадратний метр - близько $ 220). Окремо доведеться заплатити $ 5 500 за батарею Powerwall 2 на 14 кВт потужності, яка акумулюватиме енергію, що згенерувала дахом.

Така «черепиця» досить міцна і компанія дає на неї гарантію на термін служби будинку або до нескінченності: «Залежить від того, що настане раніше», - жартують в компанії. Покупцям не обов'язково покривати весь дах енергогенеруючими панелями: частину можна покрити звичайною.

В Bloomberg підрахували, що дах площею близько 186 квадратних метрів, 40% якої будуть покриті світлочутливої ​​черепицею, і резервним генератором для нічного використання обійдеться в $ 50 000. Це дорожче, ніж звичайний дах, але дешевше, ніж аналоги з традиційними сонячними панелями і резервною системою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні