--> Ботанічний сад у Луцьку відновлювати не будуть, - Луцька міська рада | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ботанічний сад у Луцьку відновлювати не будуть, - Луцька міська рада

3
5
Ботанічний сад у Луцьку відновлювати не будуть, - Луцька міська рада
У Луцькій міській раді не бачать підстав для відновлення ботанічного саду на вулиці Шопена.

“Територія колишнього ботанічного саду має офіційний статус природоохоронної та рекреаційної зони і в подальшому буде використовуватись відповідно до цього статусу. Для відновлення ботанічного саду, як такого, не має підстав”, - йдеться у відповіді Луцької міськради на петицію про відновлення ботанічного саду.

Нагадаємо, лучанка Мар'яна Сорочук звернулась з петицією, в якій висловила думку про те, що ботсад став улюбленим місцем п'яничок і наркоманів, які зробили там побутовий смітник та місце для свого “морального занепаду”.

"До початку Незалежності тут налічувалось 50 видів дерев та до 200 видів рослин. Ботсад був улюбленим місцем для прогулянок та фотосесій.У 90-х роках парк почав занепадати через відсутність догляду за ним. Ні лавочок, ні смітників, ні цілих сходів чи доріжок", - так лучанка висловлюється про ботсад.

"Давайте виступимо за відновлення його у вигляді сучасного дендропарку з насадженням нових рослин, будівництвом вело й бігової доріжки, яка пролягатиме від Шопена до Київського, встановленням лавочок зі смітиками та створимо там зелений театр", - закликає Мар'яна Сорочук небайдужих лучан.

У мерії зазначили, що вони неодноразово звертались про зняття статусу території природно-заповідного фонду з неіснуючого із 2003 року ботанічного саду на вулиці Шопена, але на сьогоднішній день це питання залишається законодавчо не врегульоване.

З метою покращення екологічної ситуації в центральній частині міста в 2013 році очистили від старих та аварійних дерев територію вздовж річки Сапалаївка, провели поглиблення русла річки від вулиці Ніла Хасевича до вулиці Потапова, - написали у відповіді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну правильно, бо хочуть пару висоток там притулити...
Відповісти
Ха ха, у ямі, нюхати сапалаівку, дивитись на алкашейта наркоманів, ще три сада, хай вони плодяться та множаться.
Відповісти
повір, якщо треба - днем з вогнем там алканавтів не знайдей, все залежить - кому ця дялянка сподобалась )) варіантів не так і багато ))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні