Митрополиту Михаїлу подарували портрет в його зріст

23
-4
Митрополиту Михаїлу подарували портрет в його зріст
Митрополиту Луцькому та Волинському УПЦ КП Михаїлу подарували мальований портрет розміром у його зріст.

Подарунок під час святкування дня народження владиці підніс ректор Волинської Православної Богословської Академії прот. Володимир Вакін.

Світлину урочистого моменту на своїй сторінці в ФБ виклав вихованець Ростислав Дідух.

Зазначимо, що Михаїл являється не тільки духовним опікуном Волинської православної богословської академії, але і її будівничим та меценатом.

"Опісля Божественної Літургії та подячного молебню, чесне студентство, професорсько-викладацька корпорація ВПБА на чолі з ректором, завітали в робочий кабінет батька академії митрополита Михаїла. Спочатку мішаний та чоловічий хори ВПБА, у співі побажали владиці здоров'я, сили, Покрову Пресвятої Богородиці, миру, радості у серці, щастя на многі літа.
Після музичного привітання, отець-ректор звернувся з словами вітання до владики, вручивши архіпастирю мальований портрет", - йдеться у дописі.

Семінарист також поділився, що Митрополит Михаїл подякував усім за теплоту та любов та уділив архіпастирське благословення присутнім.

Нагадаємо, владиці 51 рік випонився учора. Богослужіння та вітання традиційно переносять у зв’язку з відправами та заходами до Дня пам’яті та примирення.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це щоб зростало його самолюбіє?
Відповісти
Свята скромність
Відповісти
Скромності-0,0. Портрет-повний несмак. Тло портрета-коричневе(кольору шерсті дикого кабана). Забули німб. За комуняк керівники соціалістичних республік не дозволяли собі таких прижиттєвих портретів. Погана ознака- портрети дарувати- скору смерть провіщати. 60 відсотків площі полотна зайнято постаттю... Немає власного простору- є власне "Я". Лик пастельний глиняно-піщаний позбавлений життя. Посмішка з зубами вказує на штучну щирість. Хрест на шапці мав бути контурним але не чорним. Не проглядаються Розп'яття і Богородиця на грудях (хрест і панагія)... а ці акценти головні духовно-мистецькі і особисті. Спирається на жезл виготовлений у Софріно московської області- "це кулі для наших солдатів"-його ж цитата( Михаіла). Жезл- символ влади духовної від Христа, ознака пастиря. І він мав би тримати жезл і триматися з честю за нього. А не спиратися на нього. Правою рукою правильно тримати жезл. А ліва мала б бути прихованою і чотки(вервиця) мала б бути у бойовому стані між пальцями як на молитві. А так бачимо- права готова до удару (мов кулак). Рамка ніяка, хоча це плюс . Нам на синьоокій Волині радісно, що в людей різні радісні події . Але війна, споювання народу, сіяння розбрату і ворожнечі як були так і є! Чи святкувати особам духовним не духовні події ? День народження язичник Ірод святкував так, що всім показав приклад- напився, клявся і вбив Івана Предтечу. Зараз діти мерзнуть в квартирах і в школах -бо газ на на ціну золота. Волинь може стати сміттє-сморідною та чумно небезпечною( трупи ветсанзаводу) областю. Хто як не Михаіл міг сьогодні прийти до людей з Ковеля біля ОДА. Міг підтримати, вислухати- вони з зони штучно створеного екологічного лиха за найвищою міжнародною шкалою... люди не мають вже чим дихати. А в Луцьку не до того. Тут інші теми. А тарифи, ціни, ліки, зарплати, пенсії ? Кого це цікавить? Пенсіонер отримував 1400грн а компослуги 1450 за місяць! Купують спрацьовані люде на ринку кілька картоплин! Це хіба не геноцид? Але я забув, що у вас день народження. Співчуваю... але це нагадує бенкет під час чуми і біди.
Відповісти
Шановний ,,історик,релігієзнавець,мистецтвознавець,,чи хто ти там ще!?Все твоє словоблудіє можна охарактеризувати дуже просто-ШО НІБУДЬ!Кому,за що і як триматися?Як молитися і як спасатися вирішувати не тобі!І свої ,,патріотичні,,гасла притримай,бо від них дуже смердить!Люди не такі нерозумні,як ти думаєш!!!ГАНЬБА!!!
Відповісти
Миколо - хоч знаєш який день? Добре святкував?
Відповісти
Аргументи відсутні... він лопнув од люті. На одного сраколиза і підлабузника стало менше.
Відповісти
Пшонкастайл :)))
Відповісти
Навіщо взагалі вдома власні портрети таких гіганських розмірів?
Щоб не забути як ти виглядаєш, чи щоб пам'ятати, що ти священик?
Відповісти
В аду ще свято побєди, що біси тут і гадості пишуть?
Відповісти
Ти про себе!? Що тут бісівського? Люди спілкуються завдяки темі. А ти про всіх як про себе. Сором Ігоре за тєбя бєрьот!
Відповісти
Люди!Не варто сперечатися і доводити якісь глибокі істини про віру та рідну Україну!Семінаристи московського патріархату вирішили порозважатись і пописати гадості на людей!Навіть не розуміють своїми зеленими мізками,що ще більше налаштовують українців проти себе.Не соромно????
Відповісти
Все зрозуміло!Дякую!Ноу комент!
Відповісти
Підлабузницька єпархія КП !
Відповісти
Я давно не семінарист, ти давно не дівчинка. Діло не в патріархатах. Людина потопає у власному"я". Розвиває культ особи "батька". Вивозить багаторазово рештки людей до парку- все робить проти своєї душі. А ви теж ростити його гординю долучаєтеся?Св. Гавриіл ургебадзе на першомайській демонстрації підпалив портрет леніна зі словами: одному Богу належить поклоніння! Бог є! Ідоли падуть. Не робіть з людей кумирів.
Відповісти
Залиши свої дешеві проповіді своїм сопливим пацанам і не смій мені хамити.Він цього портрету не малював -йому подарували на день народження.До чого тут ,,Я,,???До чого тут ,,рештки,,???Ви хворі московські сексоти!Кирилові розкажи про ,,кумирів,,!!!
Відповісти
А вам все можна? Людина живе в соціумі- серед людей. І думку людей треба чути. Все написано в комплексі. Від багатьох дописувачів. Не хочете бачити-ваша справа. І не відходьте від теми. І чим вам нахамили? Поноси з день цей портрет по вулиці Лесі Українки. Може полегшає. Чи в соборі як ікону. Креатив!
Відповісти
А король-то голий!
Відповісти
Про ,,багатьох дописувачів,,тут вже говорилося-семінаристи,які вирішили поумнічать!Від теми ніхто не відходив-все по суті!Стосовно хамства-уважно читай ,,проповіді,,І взагалі,я бачу,що ти і в правду давній,чи може пяненький,бо пишеш аби не мовчати!Бред сумашешдшего!
Відповісти
Сумно і скучно. Перемагаєте образою? - ні не переможете. По ділам їх пізнаєте їх - сказав Христос. Не сотвори собі кумира- сказав Всевишній Мойсею. В православ'і прийнято служити на день Ангела і не робити з цього шоу. Бо все інше то людське- слава людська як цвіт на траві... скромність -слава монахів. Але комусь треба шоу- це вибір. Кожна думка цінна і може бути вірна в системі заповідей- непохитних цінностей.
Відповісти
Скучно!Коли ви всім своїм ,,православним ,,колективом почали ,,зціляти,,мою душу.Уста наші з нами-хто нам є Бог?-це про таких як ви.Сумно!Бо згадуєте Бога в докір комусь,тільки не своїй совісті.То почніть з себе.Ви ж для того пішли туди вчитися.Сумно!
Відповісти
Сумно через край! Світлано, краще заспівай! Одна стежина через край, одна любов на все життя, одна країна -в мене і тебе іншої нема. Милий, лагідний Творець, любить нас усіх мов своїх дітей! Втішно, втішно через край! Не сумуй Світлано, краще заспівай! Є надія в неньки- буде вічний рай. Всі страждання одійдуть, буде мир на суші в небі й на воді. Бачу, ангел вже злетів обійняв Вкраїну й крильми захистив. Боже, змилуйся на нас, ми твої навіки сини і доньки.
Відповісти
Хай вас Бог простить!
Відповісти
Твої навіки сестри і брати!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні