Інтерпол не буде шукати Яценюка на вимогу Росії

0
-5
Інтерпол офіційно відмовив Росії в звинуваченні й запиті на міжнародний розшук щодо колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Про це повідомив міністр внутршніх справ Арсен Аваков у Twitter, додавши фото документа, - повідомляє УНІАН.

"Інтерпол 3 травня офіційно відмовив Росії в абсурдному звинуваченні і запиті на міжнародний розшук щодо Арсенія. Гбіська провокація лопнула", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Росія звернулася до Інтерполу про оголошення Яценюка у міжнародний розшук з метою арешту та його подальшої екстрадиції до Росії. Відповідну копію цього звернення отримало і МВС України. У запиті зазначається, що "російські слідчі нібито підозрюють Яценюка у тому, що він нібито вогнем з автомата Калашникова вбив 30 і поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій у місті Грозний Чеченської республіки".

Це, на думку російського слідства, сталося, коли Яценюк нібито був «членом озброєної банди «Мрія» і разом з нею «брав участь в атаках на російських військових, військові підрозділи Росії на території «Президентського палацу», площі «Минутка» та залізничної станції «Грозний» у період з 31 грудня 1994 по 2 січня 1995 року.

МВС направило до штаб-квартири Інтерполу в Ліоні офіційний лист, яким генерального секретаря Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерполу поінформовано про те, що інформація, викладена РФ у своєму клопотанні, не є достовірною.

Яценюк пов'язує спробу Росії оголосити його у міжнародний розшук за нібито вбивства, які він вчинив у 90-ті роки в Чечні, з його активною антиросійською позицією.

29 квітня Інтерпол взяв до уваги звернення МВС України і відмовив у клопотанні РФ щодо оголошення екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка у міжнародний розшук з метою арешту та екстрадиції.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні