Чому волинську картоплю не їдять закордоном

0
2
Чому волинську картоплю не їдять закордоном
Волинську картоплю не експортують, бо неможливо сформувати великі партії однакової бульби.

Про це «Конкуренту» розповів начальник відділу земельних відносин та розвитку землеробства департаменту АПР Волинської ОДА Олександр Книш.

З його слів, волинська картопля не йде на експорт. Це пов'язано з тим, що на Волині лише 1% картоплі вирощують великотоварні господарства і неможливо сформувати на експорт великих та однотипних партій картоплі.

«Волинь не експортує, бо ми не можемо сформувати однотипних, крупних партій картоплі. Картопля в світі використовується на чіпси, на крохмал та інші цілі. От на чіпси треба лише щільні, тобто з високою об'ємною масою, сорти картоплі, а ті, що містять крохмалю менше 15 %, вже не підходять», – пояснив Олександр Книш.

Чиновник зазначив, що традиційним ринком збуту волинської картоплі раніше був Крим та Схід України.

Наразі волинську картоплю можна побачити в місцевих супермаркетах. Хоча, буває й таке, що мережам з Києва «диктують», де брати продукцію.

Олександр Книш повідомив, що в області діє програма, в рамках якої передбачено здешевлення будівництва картопле- та овочесховищ. Адже для того, щоб мати можливість формувати великі партії картоплі на експорт, картоплесховища просто необхідні.

«Хочеться, щоб картопля активно опановувала поля фермерів і щоб був експорт на картоплю. Адже це буде хорошим стимулом для розвитку картоплярства», – додав чоловік.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні