У Заборолі рахували голоси з порушенням, - експерт

4
0
У Заборолі рахували голоси з порушенням, - експерт
У Заборолі під час виборів до новоствореної ОТГ порушувалося законодавство.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла преставниця громадянської мережі "Опора" Катерина Шарпата.

"Професійне чуття не підвело і на підсумкове засідання саме на Заборольській дільниці ми залишились невипадково. Заборольська ДВК абсолютно не дотримувалась процедури підрахунку голосів, яка чітко прописана по пунктах у статті 79 ЗУ "Про місцеві вибори". Разом з тим, присутні на дільниці окремі кандидати у депутати замість того, щоб вимагати в комісії діяти по закону, переконували нас, що "від перестановки доданків сума не змінюється", що неважливо, у якому порядку комісія почне рахувати і запаковувати виборчу документацію, аби швидше. Тотальне незнання закону з боку суб'єктів виборчого процесу уже навіть не дивує, а обурює", - зауважила Катерина Шарпата.

"Те, що нас обурило найбільше і привело до логічного результату - ДВК на підсумковому засіданні одноголосно прийняла рішення (цей факт у нас зафіксовано на відео) нікого не впускати і не випускати з приміщення дільниці до того моменту, поки не буде завершено процедуру підрахунку голосів. У зв'язку з цим, ми не мали можливість у будь-який момент потрапити на засідання ТВК і побачити процес прийому документів від інших ДВК. У цьому ми вбачаємо перешкоджання нашій журналістській діяльності (а працювали ми з колегами саме як журналісти), викликали поліцію, дали пояснення, написали заяву. Результатом має бути відкрите кримінальне провадження за ст. 171 ККУ", - переконана представниця "Опори".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кому така інформація потрібна? Чому не наголошують хто порушував і хто перешкоджав діяльності? Поки так в нас діють ті "Опори" - толку в Україні не буде! Організація яка існує за грантові гроші і робить те, що "боси" кажуть - кому такі потрібні! Назвіть порушників!!!
Відповісти
УКРОП ТО КОЛИШНІ РИГИ
Відповісти
Катя хватить гавкати далі с@с@й
Відповісти
А про перешкоду під час підрахунку голосів з боку журналістів чому невказано! Про те що вони добровільно залишилися після 20:00 коли виборча дільниця закривалася для підрахунку голосів!!! Про це чому ніде не зазначено!!! Про зьомку без згоди осіб що перебували на дільниці!!!! Людям потрібно доносити всю інформацію, а не лише яку хочуть бачити так звані журналістм!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні