На місці спаленого села в урочищі Вовчак відкопали раритети

0
2
На місці спаленого села в урочищі Вовчак відкопали раритети
Під час встановлення старої хати у Вовчаку відкопали речі, що належали мешканцям знищеного села, і дещо з часів Першої світової...

На території історичного коплексу “Вовчак” на окраїні Турійського району тривають роботи із облаштування історичного урочища, де колись діяла старшинська школа УПА.

У Вовчаку встановлюють автентичну хату, що має слугувати одним із експонатів комплексу. Подібні цій обселі були до Другої світової війни, поки село не було знищене.

За словами коменданта комплексу Василя Мазурика, тут облаштовують смугу перешкод, для чого розчищають чагарники. Адже на місці спаленого села Вовчак, совєти зорали поле, яке пізніше поросло лісом.

“Ми не забуваємо про насиченням історичними артефактами нашого музею і дещо вдалося відкопати та ідентифікувати. Це ковальські інструменти, речі конярства, військового призначення часів Першої Світової війни (звичайно безпечні!)”, - розповів Василь Мазурик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні