Унікальні фото містечка Дубно 1930-х років

5
32
Унікальні фото містечка Дубно  1930-х років
На сайті Американського географічного товариства віднайшли раніше неопубліковані фото містечка Дубно та його околиць, яке в 1930-роках було в складі Волинського воєводства.

На фото можна прочитати назви дубенських магазинів на польській мові, розгледіти інтер’єр торгівельних лавок та архітектуру міста.

Так, як Дубно знаходиться не далеко від Луцька, то ймовірно, що лучани періоду 1930-років частенько їздили в Дубно на базар. Також архітектура луцьких крамниць не кардинально відрізнялась від дубенських.



18 березня 1921 року після підписання Ризького договору, Дубно увійшло до складу Польської республіки. Станом на 1930 рік в містечку проживало 9 тисяч 146 мешканців.

В Дубні були міський магістрат, міський суд, повітове староство, повітова команда Польської державної поліції, фінансово-податкове управління, повітова земська управа, карно-слідча в'язниця, окружна шкільна інспекція.

В 1930-х роках торгівля була основним джерелом заробітку для більшості місцевих жителів. Як і в кожній галузі підприємництва, були багаті торговці і середнього достатку.

У Дубні торгівля поділялась на імпортну і експортну. До міста привозили бакалію, тканини, папір, шкіру для взуття, канцтовари, галантерею, одяг, вироби з металу, фарби і будівельні матеріали.

Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
32

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ДУБЕНСЬКИХ, а не дубнівських.

Навчіться уже правильно писати.
Відповісти
Все рівно Рівненську обл це Волинь.комуняги все поміняли
Відповісти
Будем знати
Відповісти
Якщо "Дубнівських "- то тоді "луцьківських".

Виправте.
Відповісти
І мені це "дубнівських" вуха ріже
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні