На Волині пошта гроші за послуги бере, а газет не доставляє

3
1
На Волині пошта гроші за послуги бере, а газет не доставляє
У селі Мельники Шацького району звільнилися дві листоноші. Не хочуть працювати на півставки. Вже третій тиждень селяни не отримують періодики, ніхто їм не носить пенсію. Між тим у селі – три сотні пенсіонерів.

За пенсією, газетами і соціальними виплатами люди добираються за кілька кілометрів, у село Гаївка, де працює поштове відділення. Не кожному дозволяє здоров’я та й тричі на тиждень за газетами не находишся.

* * *

«Листоноші, які розносили нам пошту, звільнилися, тому що їм «врізали» ставки. Село наше розбудовується, жителів прибавляється, відповідно й роботи працівникам пошти додається. Але начальники на це не зважають, а зменшують зарплати своїм підлеглим, бо держава поставила мінімалку у 3200 гривень, а в них нема чим її платити», - йдеться у листі селян, який надійшов у редакцію газети «Новий погляд+»

«На пошті в с. Гаївка люди самі розбирають газети хто які хоче. Одному 10 штук, іншому – жодна не потрапляє. Навіщо ж тоді ми їх виписували, якщо не одержуємо?», – під листом підписався 31 житель Мельників.



«Раніше ми робили на 0,6 ставки, а в березні нам дали ознайомитися з документом, у якому повідомлялося, що з 1 квітня переходимо на 0,5. Ми не погодилися працювати за таку зарплату і понаписували заяви на розрахунок», », – розповідає колишня листоноша Валентина Адамук.

«Ніхто не відмовляв нас, бо начальство казало, що на наше місце 10 охочих знайдеться. Три тижні минуло, а жодного претендента нема», - додає жінка.

Вона вважає, що нова лисногоша іне з’явиться, бо робота – важка.

«За будь-якої погоди сунеш того велосипеда з газетами та продуктами. А як ще й повну сумку чужих грошей маєш, то через ліс понад кладовищем стрімголов мчиш», - каже колишня листоноша.

«Приносять з пенсією мило, порошок, крупи, праніки. Подивишся на ту поштальонку, шкода її стане, то й купиш щось», – додає мешканка Мельників.

Мешканка Мельників Тетяна Крат виписала на дві тисячі гривень газет і журналів до кінця року, ще деякі докупляє. За які ж тоді послуги вона платила пошті?

Усі періодичні видання оплачують пошті доставку газет. Приміром газета «Новий погляд+» перераховує пошті 1,67 грн. У місяць, при тиражеві 1300 примірників, виходить 2171 грн. Обласні газети, які теж переплачують у Мельниках, платять набагато більші суми.

Газети навіть ті, що виписані, місяць ніхто не розносить, люди вимагають повернути їм гроші. Від цієї ситуації страждають у першу чергу читачі, які не отримують свій товар, а також редакції періодичних видань, які вкладають теж значні кошти і докладають зусиль, щоб зацікавити читача передплатити саме їхню газету. Але через такі послуги пошти вся праця і старання йдуть нанівець.

Анна КАРАСЬ, редактор газети «Новий погляд+»
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кому ті теперішні брехливі газети потрібні? Продались редактори і журналісти, за винятком "Вісника і К". Рекламують за гроші шахраїв, злодіїв, політичні партії і іх лідерів, які руйнують країну і т. д. Так що ще років 3-5 і регіональних газет не стане, крім чесних і справедливих.
Відповісти
Підарас ЛА-ЛА -ЛА
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні