--> Лучани провели в останню путь народного героя Олега Твердохліба | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучани провели в останню путь народного героя Олега Твердохліба

5
2
Лучани провели в останню путь народного героя Олега Твердохліба
З квітами у руках та сльозами на очах сотні бойових побратимів, рідних і близьких, друзів, чиновників та небайдужих волинян віддавали останню шану айдарівцю Олегу Твердохлібу, життя якого обірвала тяжка хвороба.

З героєм прощались 19 квітня у Луцьку.

Панахиду за бійцем батальйону «Айдар», головою Спілки воїнів АТО Волині відслужив митрополит Луцький та Волинський Михаїл у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

У своїй промові владика Михаїл зауважив, що смерть – це не лише розлука людей, а й воз’єднання померлого з воскреслим Христом.

«Смерть – це не кінець буття, а лише завершення земної дороги… Народна віра говорить, що людина, яка відходить в інший світ у період Великодня, йде поза межами митарств і потрапляє одразу в рай. Ми цього не знаємо, але людська віра робить це можливим», - наголосив священнослужитель.

Опісля відспівування тіло військового пронесли Театральним майданом, де згодом відбулась громадська панахида. Побратими, друзі та чиновники сказали багато теплих слів про покійного.

Зокрема, в.о. Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що Волинська область втратила справжнього героя, надзвичайно принципову і мужню людину, чия відвага є взірцем для усіх.

А голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що Олег Твердохліб дуже любив і оберігав своїх побратимів, робив усе для того, щоб по завершенню служби вони повертались до нормального життя.

«Вороги боялись його, бо знали силу його характеру, його міць», - підкреслив посадовець.

Голова Спілки військових капеланів, протоієрей Михайло Бучак пригадав, що покійний дуже поспішав жити – у нього день був за два, тому неповні 50 років були для чоловіка такими, як для інших – сто. З його слів, Олег Твердохліб надзвичайно відповідально ставився до всього, що робив і навіть в останній тиждень свого життя щодня приймав причастя та здійснював таїнство сповіді.

«Він воїн світла, воїн Христа та воїн України», - наголосив духівник.

Бойовий побратим покійного Олександр Серватович закликав усіх, хто знав Олега Твердохліба, об’єднатись для будівництва вільної, успішної та багатої України.

Начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук також зазначив, що усе життя Олега Твердохліба було присвячене людям, адже більше десяти років він був рятувальником, а коли почалась війна на сході, одним з перших пішов на фронт, хоча мав право на заслужений відпочинок.

Народний депутат Надія Савченко переконана, що життя Олега таки забрала війна, бо вона забрала його здоров’я.

«Він навчив нас головному – об’єднуватись і боротись за успішну Україну. Сармат, ти герой для мене, ти герой України, а герої не вмирають», - підкреслила нардеп.

Після громадської панахиди тіло військового пронесли проспектом Волі. Поховали Олега Твердохліба на Алеї почесних поховань міського кладовища у селі Гаражджа.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Соломатін Аркашка коло Палиці, як доказ продажності укропові...
Відповісти
Хто про що ...
Відповісти
Не час і не місце,а головне-для чого?
Відповісти
А де герой і побратим..., в лапах.., Ігор Лапін...?
Відповісти
а вони з бубном мовшуком андрюхою бухають з радості...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні