Через сморід у Луцьку перевірять два підприємства

14
1
Через сморід у Луцьку перевірять два підприємства
У Луцьку шукають винних у жахливому смороді, що поширюється містом останні кілька тижнів.

Про це стало відомо 19 квітня під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Начальник відділу екології міської ради Анатолій Гламазда розповів, що з березня цього року в міську раду надходить багато скарг на різкий, каналізаційний запах. Він поширюється у мікрорайоні Вересневе, районі підшипникового заводу, вулиць Гнідавської, Потебні, Станіславського, Львівської тощо.

Зі слів чиновника, запах міг з’явитись через діяльність цеху з виробництва біотехнічних компонентів (спирти технічні, добавки до палива) ТзОВ „Біопаливно-енергетична компанія”, який розміщений на території Гнідавського цукрового заводу на вул. Ранковій, 1, та очисних споруд заводу.

До речі, цех розпочав свою роботу лише у 2017 році.
Наразі чиновники вже перевірили очисні споруди Гнідавського цукрового заводу та прилеглу територію. На полях фільтрації в повітрі знайшли значне перевищення вмісту аміаку та сірководню.

Аби врешті знайти причину смороду і ліквідувати її, міська рада звернулась до Народного депутата України Ірини Констанкевич, Державної екологічної інспекції України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Мерія просить провести позапланову перевірку діяльності ПАТ „Гнідавський цукровий завод” та ТзОВ „Біопаливно-енергетична компанія”.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це сморід явно від переробки м'ясо-продукції.
Відповісти
забіяки зливають нечистоти-але мусорам і прокурорам до кінця року проплачено-тому і не помічають
Відповісти
Пишете. що завод відкрито в 2017 році. Але так само смерділо і в минулому році. І смерділо і на Набережній і в Центрі. Може не там шукаєте? Цікаво було б прочитати дописи тих, хто живе у Гіркій Полонці чи на цукровому, як там із тим запахом сьогодні, як було вчора. Бо якщо той завод працює цілодобово і не стає,то і запахи мають бути безперервно, а якщо запах періодичний, то його поява явно прив"язана не до заводу, а до того хто коли і що привезе.
Відповісти
З відкритям цього заводу сморід став цілодобовим і нестерпним
Відповісти
На нараді голова правління Новосад сказав що максимальна кількість асенізаторів зливається з р-ну Вересневе. До уваги ,того року там за кошти міста бело провдено каналізацію та очисну станцію (кажуть що не вистачає потужності).Питання навіщо було будувати та витрачати кошти?Люди не хочуть врізатися в каналізацію,бо зливати машинами дешевше. Питання до правоохоронних органів на скільки дшевше???
Відповісти
Зверніться в надзвичайні новини
Відповісти
Звод працює цілодобова, але відходи скидають не цілодобово. Десь накопичують, а тоді пізно ввечері і раненько, коли люди сплять, скидають. Тому що якраз в цей час смердить найбільше.
Відповісти
Так само не смерділо в минулому році. Цієї весни стало смердіти нестерпно. А завод відкрили якраз цієї весни. Це основна причина.
Відповісти
Сьогодні.....нестерпний сморід на вул.Червоного хреста.....в Центрі......вітер зі сторони с.Гірка полонка.....несе з відстійників.....пичина зрозуиіла......скидають туди полюбом забій....скільки можна трпвити людей.......Та блін якого милого ьам стоять машини з свинями.....продають....а несе дохлятиною.......причом продають в 2 часа ночі....пісе.... Це хіба не дивно?

Відповісти
Сьогодні 11.06.2017 року 6-00 ранку сморід на вулиці нестерпний, аж в горлі першить і рвати хочеться. Час йде нічого не міняється. Змінилось лише те, що зараз більше смердить зранку і пізно ввечері. До цього року смерділо, але так як зараз такого не було ніколи. Що змінилось в цьому році - ввели в експлуатацію біоетанольний завод.
Відповісти
В 7-30 сморід припинився. Вже декілька разів зауважував, що проходить година півтори і так само раптово зникає як і зявляється. Десь найбільше смердить, як здійснюють викид.
Відповісти
Завод закрити навічно, дозволи давали в Києві, то хай в Київ його перевозять. Загадили місто. Луцьк увійшов в 10 ку найбрудніших по повітрю міст України і перше в Західній Україні. ГАНЬБА. Завод знести і розібрати !!! НЕ поттерпимо знущань над людьми!!!
Відповісти
перевірка показала перевищення вмісту аміаку у 22 рази і сірководню в10 раз це свідчить що нетам шукають при бродіні браги аміак взагалі відсутній нехай перевірять курчатню що знаходиця за дачами на вул. Львівській.
Відповісти
На продовження теми я процюю біля Нової Почти та РЕСу смердить нестерпно але запах не браги а швидше курачого гімна і таке інше . За чутками на курчатні що біля дач нетільки розводять курчат але вже в цьому році патрошать курей виробництво закритого типу нікого не пускають .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні