--> Волинських бійців лікували писанкарством | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинських бійців лікували писанкарством

1
0
Волинських бійців лікували писанкарством
В рамках благодійного проекту «Мистецька терапія», який проводить обласний благодійний фонд «Рідна Волинь» під керівництвом Дмитра Глазунова, організували майстер-клас для бійців АТО.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив Віталій Іваницький.

Напередодні Великодніх свят бійці, котрі проходять реабілітацію в обласному госпіталі інвалідів після бойових дій на сході України, мали можливість поринути у світ писанкарства в обласному краєзнавчому музеї. Акція проходила за сприяння заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького.

Волинські солдати з цікавістю оглянули традиційну обласну виставку «Волинська писанка», від науковців та фахівців краєзнавчого музею почули багато корисної і нової інформації з історії писанкарства, дізнались про походження волинської писанки та крашанки з древніх часів і до сьогодення.

Але найцікавішим моментом спілкування бійців була участь кожного солдата у майстер–класі з розпису своєї індивідуальної писанки, який провела завідуюча етнографічним відділом Людмила Мірошниченко-Гусак.

Кожен воїн з ентузіазмом створював власну писанку, щоб на Великдень, у родинному колі, потішити своїм мистецтвом розпису пасхального яйця дітей, дружину, батьків.

Як зазначив голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов:

«Приємно бачити в руках простих, ще зовсім юних хлопців і дорослих чоловіків не автомати, а мирне знаряддя – писачки для малювання писанок, які у духовному і психологічному плані повертають солдат до мирного життя у своїх родинах».

Лікар обласного госпіталю інвалідів Руслан Ізмаілов теж підтвердив думку щодо позитивного впливу такого психологічного лікування, яке за посередництвом «Мистецької терапії» постійно проводиться для поранених бійців АТО і в духовному плані дієво сприяє покращенню їхнього морального стану.

Бійці відмітили, що такі душевні мистецькі зустрічі позитивно впливають на їхню реабілітацію після повернення з АТО.

Як оберіг від тілесних і духовних ран, кожен солдат взяв із собою власноруч розписану пасхальну писанку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рідна Волинь молодці!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні