На Тернопільщині мати тримала сина вдома понад два роки

0
0
На Тернопільщині мати тримала сина вдома понад два роки
На Тернопільщині жінка ізолювала власного сина від людей. 14-річного підлітка матір понад 2,5 роки утримувала в будинку.

Як повідомили IA ZIK у відділі комунікації ГУНП в Тернопільській області, життя звичайної дитини змінилося у вересні 2014 року.

Жителька райцентру Заліщики прийшла до школи, де навчався її син, і попросила віддати документи дитини. Вона розповіла, що планує виїжджати з дитиною за кордон. Натомість,  хлопець став заручником власної матері.

«Жінка зачинила сина в будинку і щодня лякала розповідями, що люди навколо погані, що серед них перебувати небезпечно і що всі бажають йому тільки зла. З часом дитина перетворилася на покірного, заляканого піддослідного, котрий без дресури матері навіть зайвий раз не моргне», – розповів керівник відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Петро Титович.

У поліції зазначають, що намагалися зустрітися із 40-річною жінкою та подивитися, в яких умовах живе дитина, однак матір на контакт не йшла. У рамках кримінального провадження поліцейські отримали ордер на примусовий огляд помешкання.

Жінка до поліцейських на розмову спочатку не вийшла зовсім, а потім вилізла через кватирку. За деякий час наказала через ту ж кватирку вилізти синові, адже правоохоронці наполягали, що мають особисто побачити підлітка.

Після багатогодинних вмовлянь поліцейські разом з представниками органів опіки та піклування райдержадміністрації змогли увійти до помешкання. Умови, в яких жив хлопець, були задовільними, однак дитина виглядала виснаженою. Без вказівки матері 14-річний підліток не робив жодних рухів і не говорив.

«Нині хлопець перебуває у Тернопільському притулку для неповнолітніх, де має пройти медичне обстеження, з ним поспілкуються психологи закладу. Підліток не заперечував проти цього», – розповів Петро Титович.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 1 ст. 166 ККУ – злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною.

Слідчі також наполягатимуть на вивченні психоемоційного стану матері, яка ув’язнила сина в будинку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні