Як у волинському селі Сваловичі кіно знімають

0
-4
Як у волинському селі Сваловичі кіно знімають
Мальовничі Сваловичі перетворилися на знімальний майданчики. Поліщуки ходять на кастинги і беруть участь у масовках.

У селі Сваловичі Любешівського району знімають фільм “Пофарбоване пташеня”. У масових сценах задіяно чимало місцевих жителів, пише “Волинь Нова”.

Фільм “Пофарбоване пташеня” стане екранізацією бестселера польсько–американського письменника Єжи Косинського. Автор сценарію і режисер — Вацлав Маргоул, українські продюсери — Ігор Савиченко і Роман Климпуш. У фільмі разом із головним героєм, роль якого грає 9-річний чех Петер Котляр, задіяні і голлівудські зірки Стеллан Скарcгорд («Розсікаючи хвилі», «Пірати Карибського моря»), Удо Кір («Армагеддон», «Блейд»), Харві Кейтель («Молодість», «Скажені пси»). Бюджет стрічки - 173 мільйони гривень, з них 10 мільйонів - кошти з державної казни.

З-поміж мешканців Любешівщини було відібрано чимало учасників зйомок, не тільки дорослих, а й дітей. Серед таких - вчителька іноземної мови Валентина Ожилевська.

“Я приводила сина на відбір, але він не пройшов кастингу. А мені згодом зателефонували і сказали, що для фільму потрібна жіночка мого типажу. Я приїхала у Люб’язь, приміряла одяг, і мою кандидатуру схвалили. Бачите, в якому я костюмі?! До речі, чула, що деякий одяг привезли зі студії імені Довженка. Та ще й такий знаменитий — той, який використовували у «Тінях забутих предків».

Поміж артистів “з народу” і методист Любешівського будинку культури Тетяна Хомич, і Микола Корх із села Зарудчі, Юхим Солошик, Володимир Шкльода, Любов Зімич — із Любешова.

В основі фільму - події Другої світової, історія життя маленького хлопчика з єврейської родини. Події відбуваються не в Україні, а в одній із країн Східної Європи. Прем’єра запланована у травні 2019 року.

За словами автора сценарію і режисера фільму Вацлава Маргоула, Сваловичі обрали для зйомок ще у 2013-му. Режисер шукав потрібне місце на Галичині, але не знайшов. Потрапивши у волинське село на окраїні Любешівщини, був вражений самобутністю.
Режисер фільму Вацлав Маргоул
Режисер фільму Вацлав Маргоул
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні