Унікальний волинський човен-довбанка руйнується

1
-4
Унікальний волинський човен-довбанка руйнується
На Волині знайшли унікальний човен-довбанку 14 століття і вже майже два роки не знають, куди «прилаштувати» дивовижну знахідку.

Про це у Фейсбуці написала начальник відділ менеджменту та креативних індустрій Луцької міської ради Юлія Євпак.

Вона поділилася враженнями від подорожі в Маневичі, де зараз знаходить диво-знахідка.

«Крайній раз бачила човен менше року тому. Нам тоді розповідали, що човну потрібні спеціальні умови для утримання. Звісно, що туристична родзинка краю посеред пілорами - це нєчто та не найгірше, що може бути. В цьому є навіть якась турфішка», - написала вона.

І додала:

«Але за цей короткий проміжок часу неозброєним оком видно, як змінюється човен: краще виглядати (чи стабільно однаково) він не став. Тріщіна помітно більшає... І якщо в минуле наше «побачення» мені перехоплювало подих, то цього разу напала непозбувна бентега... Ті, хто не бачив, їдьте! Він вартий 1,5 години в маршрутці в один бік».

Як відомо, у серпні 2015 на човен випадково наштовхнулися рибалки і витягнули на берег. Знахідка – унікальна, адже судно видовбане із цільного ствола довжиною майже 12 метрів.

Нагадаємо, шведи пропонували за судно 100 тисяч євро. І місцеві вчені й історики переконані, що історична цінність повинна бути в Україні. На консервацію і початкове зберігання вони просять у держави 300 тисяч гривень. Але місцева влада традиційно грошей на такі речі не мають.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Закиньте ідею на СПІЛЬНОКОШТ, зберіть кошти
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні