Сім цікавинок про тролейбуси

5
1
Сім цікавинок про тролейбуси
127 років тому - 1 квітня 1890 року - дали патент на тролейбус у США. Його отримав бельгійський емігрант Шарль Ван Депуле, - пише Газета.УА.

Він створив "тролейбусний ролик" - струмоприймач. Мав вигляд штанги з роликом на кінці.

Цей струмоприймач знімав напругу з електропроводів за допомогою колеса і штанги, яку встановили на даху. Але тоді цей механізм не отримав широкого поширення.

Країною народження тролейбуса є Німеччина. У 1882 році "безрельсовий трамвай" спроектував інженер Вернер фон Сіменс. Тоді тролейбус називали "електромотом" скорочено від "електричного мотору". Транспорт мав вигляд звичайного возу, куди поміщались 4-5 людей без водія. Мав 2 електродвигуни потужністю 3 к.с. і швидкістю 12 км/год. На візок встановили противагу, щоб той не перекидався. Посередині "електромота" стояла щогла, яка з'єднувалась із кабелем. Електродвигун запускався синхронно з тяговим двигуном тролейбуса.

Назва "тролейбус" має англійське коріння. Слово виникло від поєднання "trolley" - трамвайний вагон - і "bus" - автобус.



Найдовший тролейбусний маршрут у світі побудували у Криму. Його протяжність 86 км - між Сімферополем і Ялтою.

Найдорожчі тролейбуси їздять в ОАЕ у місті Абу-Дабі. Тролейбуси там коштують більше мільйона євро кожен. Їх виробляє німецька компанія Viseon. Транспорт розрахований на 120 пасажирів - студентів, бо курсує між університетом і студмістечком. Має доступ до wi-fi, подвійне тоноване скло, потужні кондиціонери і повітряні завіси біля дверей, щоб захищати від спеки.



У 2013 році у Швейцарії запустили тролейбус без проводів. Курсує у Женеві. Він не має контактних ліній електропередач. Тролейбус обладнали спеціальними акумуляторами, енергетичний запас яких відновлюється на зупинках за кілька секунд. Машина підключається до спеціальних пристроїв, поки входять і виходять пасажири.

В Японії і США є підземні тролейбусні лінії. У Японії підземні тролейбуси обслуговують гірський туристичний маршрут між містами Татеяма і Омата. У США в місті Бостон курсує підземний тролейбус, який називають "срібна лінія".

Перший тролейбус у Києві почав їздити 5 листопада 1935 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Головне щоб працював інтернет, в мандрівках це актуально ще й как! Бачив в автобусі wi-fi от 3G Star - все працювало на нормальній швидкості, незважаючи на багату кількість підключень.
Відповісти
Тоже опробовал wi-fi от 3G Star https://3gstar.pro/wifibus/ - крутой интернет, очень быстрый
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет от слова совсем не смотрю ТВ!!! И считаю его Злом, так как вся информация преподносится так как нужно руководству страны. А мы это кушаем.
В последнее время все больше смотрю Ютуб и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отсеивайте лишние, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас: https://myukraina.com.ua/goroskop/tochnyj-goroskop-dlya-ukrainy.html
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть СМИ подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая относится к каждому из нас:
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/zarplata-voennym-v-ukraine.html
Відповісти
Как и многие наши украинцы искал как отправиться в Польшу и найти работу.
Перечитал массу сайтов, пересмотрел много фильмов на Youtube, но больше всего мне понравился сайт https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом пребывания в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/otdyh/polskie-smeshnye-slova-i-frazy.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні