--> «Події більше, ніж шокували», - Гунчик прокоментував обстріл консульства у Луцьку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Події більше, ніж шокували», - Гунчик прокоментував обстріл консульства у Луцьку

3
1
«Події більше, ніж шокували», - Гунчик прокоментував обстріл консульства у Луцьку
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик прокоментував обстріл польського консульства у Луцьку.

Своє звернення він опублікував на сайті Волинської ОДА.

«Події, коли невідомі обстріляли будівлю Генерального консульства Польщі, більше ніж шокували. Шокували, бо хтось наважився зазіхнути на людські життя, і хвала Всевишньому, що немає загиблих!» - написав він.

І зазначив:

«Так, спільна українсько-польська історія – не легка. Досі кожній зі сторін болять ті проблемні питання. Але і українцям, волинянам зокрема, і полякам вистачає здорового глузду утримувати баланс позицій та не переводити дражливі теми у політичну площину, натомість віддати їх науковцям та історикам. Переконаний, що жодна зі сторін не зацікавлена у штучному розбурхуванні теми й створенні конфліктних ситуацій».

Він також додав, що всі повинні усвідомлювати, що вносячи деструктив у взаємини українців та поляків, третя сторона намагається витягнути зі шаф історії старі скелети та спрямувати накопичений віками негатив на сучасність.

«Обстріл консульства у Луцьку – одна з таких спроб. Поляки – передусім партнери України на міжнародній арені, держава, котра однією з перших простягала руку допомоги Україні в історично важливі моменти: визнавала самостійність у 1991-му, засуджувала у 2013-му дії злочинної української влади проти свого ж народу, підтримувала Майдани», - написав голова ОДА.

І продовжив:

«Факт обстрілу консульства не може не обурювати. А тим паче тоді, коли на сході українцям доводиться тримати військову оборону й загалом боронити державу в умовах активних гібридних атак. Й тоді, коли підтримка в європейської спільноти потрібна, наче повітря».

Крім того, він повідомив, що зараз посилено охорону приміщення, де у Луцьку розташований консулат.

«Сьогодні під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польщі в Україні намітили ряд конкретних заходів, спільних заходів, основна мета яких – оперативне розслідування справи та недопущення ескалації».

Разом із тим, закликаю волинян не бути байдужими. Саме чітка, орієнтована на подальший розвиток українсько-польських стосунків, позиція громадськості, активістів, державних діячів, представників влади всіх рівнів – також ефективна зброя проти радикалізму та екстремізму.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
який тест?
Відповісти
А це правда, що консульство Польщі відмовилось від охорони у нічний час?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні