Луцький суд каже, що на нього не тиснуть у справі Вусенко

4
0
Луцький суд каже, що на нього не тиснуть у справі Вусенко
Луцький суд спростував інформацію про тиск на суд по справі Юлії Вусенко.

Про це написали на сторінці Луцького міськрайонного суду Волинської області у Фейсбуці.

На пленарному засіданні Верховної Ради України 21 березня 2017 року, народним депутатом Олегом Березюком, поширено інформацію наступного змісту: «Луцьк, голова обласного осередку Самопомочі, секретар міської ради нелегітимно відсторонена від виконання обов’язків. Більше того, вчора ввечері суд відновив її повноваження, у зв’язку з провадженням судового засідання, але вчора у вечері та ж сама суддя подзвонила і сказала, рішення відмінено, не можу жити під таким тиском.»

Посилання на відео: https://www.facebook.com/samopomich.ua/videos/1410121662410793/

Вважаємо, що вказана інформація є недостовірною, не відповідає дійсним обставинам справи, а тому звертаємо увагу громадськості на те, що такого роду заява абсурдна та не має жодного правового підґрунтя.

Так, 16 березня 2017 року секретар Луцької міської ради Вусенко Юлія Василівна звернулася з адміністративним позовом до Луцької міської ради, Пустовіта Григорія Олександровича про визнання нечинним та скасування рішення Луцької міської ради від 15.03.2017 року № 19/1 про усунення її з посади секретаря Луцької міської ради.

На підставі ухвали Луцького міськрайонного суду від 17 березня 2017 року провадження у даній справі відкрито та призначено до судового розгляду на 14 год. 30 хв. 24 березня 2017 року в приміщенні Луцького міськрайонного суду, що за адресою: м. Луцьк, вул. Сенаторки Левчанівської, 1, каб. № 15 (головуюча суддя Пушкарчук В.П.).

Крім того, по даній справі позивачем заявлено клопотання про забезпечення позову, яке розглянуто в судовому засіданні з участю сторін 22 березня 2017 року. В задоволенні заяви про вжиття заходів забезпечення позову відмовлено.

Таким чином, на підставі вищевикладеного вбачається, що судовий розгляд вказаної справи по суті не відбувався, будь які рішення щодо заявлених позовних вимог по суті судом не постановлялися. А тому заява народного депутата є передчасною, спрямована на формування у громадськості необ’єктивної думки про судову гілку влади.

Зауважуємо, що втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою впливу на безсторонність суду забороняється і тягне за собою відповідальність, установлену законом (п.3 статті 6 Закону України «Про судоустрій та статус судді»).

Разом з тим, офіційний веб-портал «Судова влада», на якому знаходиться веб-сайт Луцького міськрайонного суду Волинської області, відкритий для загального доступу та має вкладку «Списки справ призначених до розгляду», за допомогою якої можна відстежити інформацію про хід справи, також інформація про справи, які викликають значний суспільний інтерес, відображається у вкладці «Інформація про розгляд резонансних справи» на тому ж сайті суду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не тиснуть, тільки пропонують бабло від коломойців.
Відповісти
Цю справу розглядае дуже досвiдчена суддя. Чи е тиск, чи нема, але справа буде розглянута по закону.
Відповісти
Я Вас підтримую. Пані Валентина "справжня" суддя. А це рідкість в наш час.
Відповісти
А чого справжня в лапках?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні