Контрабандист віз через Устилуг давньоруські прикраси і зброю

0
-3
Контрабандист віз через Устилуг давньоруські прикраси і зброю
Оштрафували чоловіка, який віз через волинський кордон цінний антикваріат.

У жовтні минулого року жителя Рівненщини затримали у пункті пропуску «Устилуг» під час спроби незаконного переміщення через кордон предметів старовини, - повідомляє прес-служба прокуратури.

Він віз рамки з 32 наконечниками до стріл VII - II ст. до н. е. та IX - XIII ст., рамки з 11 предметами, виготовленими з каменю. А ще знаряддя праці та полювання часів трипільської культури V-III ст. до н.е., тристулковий складень «Богоматір з предстоящими» ХІХ ст.

Крім того, чоловік віз кілька сотень давньоруських прикрас: браслетів-обручів, фібул, перснів, ґудзиків, пряжок, кулонів, оберегів, булавок, підвіски «Хрест-виноградна лоза» XVIІ - XVIІІ ст., три бронзових клинки ножів ритуального призначення IX - XIII ст., чотири бронзових прибори для письма XII-XIII ст., три сокири-обереги ХІ - ХІІ ст., які є колекцією і становлять культурну, історичну та етнографічну цінність.

Володимир-Волинський міський суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 1765 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (30 005 грн.).

Усі вилучені історико-культурні цінності передані до Волинського краєзнавчого музею.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні