У Запоріжжі діти через біль від щеплень не пішли в садочок

3
-1
У Запоріжжі діти через біль від щеплень не пішли в садочок
У Запоріжжі діти, яким зробили вакцинацію, не прийшли у дитячий садочок.

Про це повідомляє "Українська правда. Життя".

"У дитячому садку зробили щеплення в ногу. Вже ввечері дитина починає скаржитися на біль в нозі. Ближче до вечора піднімається температура. перестає наступати на ногу. Чи не встає. Переміщаємо його тільки на руках. Коли його несеш, дитина скиглить від болю. Даємо знеболююче. Засинає. Вранці біль триває", - розповів батько п'ятирічного хлопчика Василя Бушара, якому зробили щеплення АКДП.

"Подзвонили нашому лікуючому педіатру. Вона сказала, що це реакція на так зване харківське щеплення. 80% дітей страждають на цей страшний біль. Триває два-три дні", – розповідає батько.

У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, що вакцини, як й інші медичні засоби, можуть викликати больові реакції.

Цільноклітинна вакцина (DTwP) складається з анатоксинів правця і дифтерії та вбитих цільноклітинних бактерій кашлюку (wP). Іншим типом вакцини від дифтерії, кашлюку та правця є АКДП – комбінація таких само анатоксинів правця і дифтерії та ацелюлярної кашлюкової вакцини (aP), яка не містить цілої бактерії, а складається з декількох антигенів кашлюку.

Цільноклітинна вакцина від кашлюку, яка зараз наявна у країні, забезпечує найкращий захист для дітей. Реакції, що можуть з'являтися після вакцинації (лихоманка і больові відчуття у місці ін'єкції) не залишають жодних наслідків.

Ацелюлярна вакцина проти кашлюку рідше викликає реакції, але вона може мати нижчу ефективність для забезпечення довготривалого захисту, який потрібний дітям в Україні з огляду на поточну епідеміологічну ситуацію у країні – спалах кашлюку та вкрай низький рівень охоплення вакцинацією.

У Міністерстві запевняють, що зазвичай реакції на вакцини є помірними: наприклад, підвищення температури тіла, больові відчуття або набряки у місці ін'єкції. Як правило, вони проходять за декілька днів.

Якщо температура тіла дитини зростає до 38°C і вище, батьки можуть дати їй парацетамол для її зниження.

Якщо дитина має будь-які симптоми, які викликають занепокоєння, батькам варто звернутися за консультацією до педіатра або сімейного лікаря.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мамочки,заспокійтеся! На бцж теж є реакція і нічого,ніхто не жаліється! Так має бути! Це ж прививка!
Відповісти
Це не нормальна реакція на прививку, коли а дітей віднімає ногі! До чого тут бцж?
Відповісти
За будь якої прививки в дитини буде боліти нога,адже її колять в забитий,напружений м'яз, тому що дитина боїться,напружується, виривається,не наганяйте страху лишнього!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні