На Волині бракує грошей для виплати субсидій, - Гунчик

2
-6
На Волині бракує грошей для виплати субсидій, - Гунчик
На 2017 рік у держбюджеті для Волині на субсидіарну допомогу населенню для оплати рахунків за енергоносії передбачено лише 889 млн грн.

Зараз із них лишилося тільки 1 млн грн, – повідомили IA ZIK у відділі інформаційної політики ОДА.

За словами начальника головного управління Державної казначейської служби України в області Михайла-Мирослава Леміщака, на Волині для фінансування пільг та житлових субсидій населенню на оплату природного газу та енергоносіїв було передбачено 1,1 мільярда гривень. Учасники цих процесів узгодили протокольні рішення на 1,4 млрд грн, в тому числі лише в грудні – на 576 млн грн. Як наслідок, 14 протоколів на 313 млн грн залишились не проведеними через недостатність річних призначень.

«У 2017 році надалі продовжується порядок перерахування деяких субвенцій і станом на 15 березня до головного управління Державної казначейської служби України в області подано 63 спільних протокольних рішень на загальну суму 1,1 мільярда гривень. Враховуючи значний обсяг заборгованості за фактично нарахованими сумами пільг та субсидій державною казначейською службою, 27 лютого внесені зміни до планових показників та наближені суми розписів березня-грудня на січень-лютий поточного року. Після відкриття асигнувань органами казначейської служби були закриті розрахунки по 45 узгоджених спільних протокольних рішеннях на загальну суму 888 мільйонів гривень. Тобто, на сьогодні залишок по поточних призначеннях цього року – 1 мільйон гривень до кінця року», – заявив Леміщак.

За його словами, при цьому, в головному управлінні казначейства станом на 15 березня залишаються зареєстровані 18 підписаних спільних протокольних рішень на загальну суму 282 мільйони гривень.

«Ситуація викликає занепокоєння. Тому завдання виконавчої гілки влади спільно з представниками енергопостачальних компаній знайти вихід із ситуації, що склалась. І в першу чергу, потрібно продовжити роботу з Мінфіном та Кабміном щодо збільшення фінансування на оплату пільг та субсидій, – зазначив голова ОДА Володимир Гунчик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як же перевиконання бюджетів? Як послухаєш, то все "у шоколаді", грошей - кури не клюють, а тут така халепа... Може досить локшину людям вішати, а треба признати що ви не взмозі керувати країною і скрізь одна брехня?!
Відповісти
Скільки треба мати розуму що б влаштувати такий цирк, і таку нерозбериху з цінами на ЖКХ і субсидіями.Клоуни.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні