--> Назвали найнебезпечнішу ягоду | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Назвали найнебезпечнішу ягоду

0
5
Назвали найнебезпечнішу ягоду
Найбільше небезпечних речовин міститься у полуниці. Через високий вміст пестицидів вона може викликати багато захворювань.

Такі результати дослідження представників американської некомерційної організації Environmental Working Group, - повідомляє Газета.УА із посиланням на The Daily Mail.

В організації проаналізували 48 популярних фруктів і овочів на основі аналізу понад 36 тис. зразків. Вони виявили, що у полуниці найбільше пестицидів. Шкідливі речовини знайшли в 70% проаналізованих фруктах. Найзабрудненіша партія полуниці містила 20 найменувань цих хімікатів.

У п'ятірку найнебезпечніших продуктів також увійшли шпинат, нектарин, яблука і персики. Трохи менше пестицидів виявили у грушах, вишнях, винограді, селері, помідорах, перці і картоплі. Практично у всіх зразках перерахованих продуктів виявилися сліди хоча б одного пестициду.

Environmental Working Group також склала список "найчистіших" рослинних продуктів. Вони мають найменший вміст пестицидів. У список потрапили солодка кукурудза, авокадо, ананаси, капуста, цибуля, морожений горошок, папая, спаржа, манго, баклажани, біла мускатна диня, ківі, кольорова капуста і грейпфрути.

Американські фахівців із Центру контролю і профілактики захворювань склали список найшкідливіших і найнебезпечніших для людини продуктів. Найнебезпечнішими назвали хлібобулочні вироби. До списку увійшли також сири, картопляні чіпси, піца, попкорн, макаронні вироби, ковбаси та їжа швидкого приготування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні