«Українське МЗС «мовчить», - волинський нардеп Гузь про ситуацію в Придністров'ї

2
-7
«Українське МЗС «мовчить», - волинський нардеп Гузь про ситуацію в Придністров'ї
Волинський нардеп Ігор Гузь у Молдові налагоджував двосторонні стосунки між країнами.

Депутат Верховної Ради Ігор Гузь, у рамках дводенного робочого візиту до Молдови, провів у Кишиневі низку зустрічей з лідерами опозиційних партій, Послом України у Молдови Іваном Гнатишиним, представниками української діаспори, - інформує прес-служба народного обранця.

Метою поїздки була активізація та налагодження двосторонніх стосунків.

Під зустрічі Ігоря Гузя з лідером опозиційної партії Майєю Санду обговорили політичну ситуацію в Україні та Молдові.

За словами нардепа, ситуація в Молдові - схожа до української.

"При владі вже вісім років проєвропейські сили, але з кожним роком рівень їхньої підтримки зменшується. З лівого, проросійського флангу, йдуть спроби взяти реванш і це їм вдається - президентські вибори виграв соціаліст Ігор Додон, - зазначив Гузь.

А Юрія Лянке, екс-прем’єр-міністра Республіки Молдова, цікавило бачення депутата щодо ефективності проведення в Україні парламентських виборів за змішаною системою.

Важливою темою у розмові була ситуація в Придністров'ї у контексті виведення російської військової бази з території, яка підконтрольна РФ.

«Жодних кроків з вирішення цієї ситуації придністровська сторона не приймає, і, на жаль, останнім часом українське МЗС з цього приводу також «мовчить», - зазначив народний обранець.

Нардеп вважає, що українське профільне міністерство має активніше працювати з молдовською сторони:

«На жаль, налагодження контактів між Молдовою і тема Придністров'я, - в Україні не на другому, а - на 22-му плані. Мусимо тримати ситуацію на пульсі аби не «прогавити», щоб на південних рубежах нашої країни не було проросійської влади».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А потому и молчит что скоро Русские войска с Тирасполя начнут атаковать Одессу. Они совсем без слов и ответов остались, загнали Украину в тупик и сидят и молчат. Наверное ждут когда народ заговорит.
Відповісти
Да уже на воровались по самое горло, ну уходите, сколько можно, не издевайтесь над народом, ворюги вы бессовестные.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні