Як перевірити, чи стежать за вами через смартфон

0
15
Як перевірити, чи стежать за вами через смартфон
Безпека понад усе. З допомогою коротких системних кодів можна дізнатися про налаштування телефону і зрозуміти, чи надійно захищені ваші СМС і дані, чи не стежить хтось за вами, - пише Експрес.

В одній статті зібрані найбільш корисні та актуальні коди для сучасних смартфонів, а також кілька інструкцій для тих, хто боїться стеження, передає navkolonas.

*#21# Завдяки цьому коду можна дізнатися, чи підключена у вас переадресація дзвінків, СМС і інших даних. На екрані відобразиться статус за різними видами переадресації та номер, на який здійснюється трансфер даних. Зазвичай таку переадресацію налаштовують ревниві дружини і батьки, щоб убезпечити дитину від спаму і злочинців. Частіше жертвами стають літні люди, які позичають незнайомцю телефон для одного дзвінка. У підсумку сторонні зможуть дізнатися все про місце проживання, коло спілкування, звички і розпорядок дня людини, а в окремих випадках отримають доступ до фінансових коштів жертви.

*#62# Наберіть, щоб дізнатися, куди надходять дзвінки, СМС та дані, якщо до вас неможливо додзвонитися. Швидше за все, у вас включена переадресація голосових дзвінків на один з номерів вашого мобільного оператора (голосова пошта).

##002# Універсальний код для відключення всіх видів переадресацій з вашого телефону. Ним зручно скористатися перед тим, як опинитеся в роумінгу, — тоді з вас не будуть списувати гроші за дзвінки, які за замовчуванням переводяться на голосову пошту.

*#06# За допомогою цього коду можна дізнатися IMEI (International Mobile Equipment Identifier) — міжнародний ідентифікатор мобільного устаткування. Знаючи ідентифікаційний номер свого смартфона, ви можете знайти його, якщо у вас вкрали телефон. Він автоматично передається апаратом в мережу оператора при підключенні, навіть якщо у телефоні знаходиться друга сім-карта. Якщо комусь відомий ваш номер IMEI, людина може дізнатися, що з себе представляє ваш смартфон: модель, технічні характеристики тощо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні