Луцька програма підтримки ОСББ пошириться на область

0
-23
Луцька програма підтримки ОСББ пошириться на область
У Волинській обласній раді планують розробити програму підтримки ОСББ, які впроваджують енергоефективні заходи.

Про це під час прес-конференції у Луцьку 3 березня розповів голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Посадовець зазначив, якщо на початку 2015 року в Україні було близько 80 місцевих програм з відшкодування відсоткових ставок кредитів, залучених на енергоефективність, то нині їх більше 200.

Наразі фінансується 61 програма, однак чиновник каже, не минає й тижня, як якась з цих місцевих програм отримує фінансовий ресурс.

«Органи місцевого самоврядування усвідомили, що енергоефективність дійсно потрібна і вирішили підтримати мешканців, які хочуть утеплити власні будинки», - пояснив Сергій Савчук.

«Ми сьогодні зустрічались з першим заступником голови обласної ради і домовились, що така ж програма буде і в області», - додав очільник Держенергоефективності.

Нагадаємо, на реалізацію луцької програми відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами у 2017 році з міського бюджету виділили рекордні три мільйони гривень.

Слід відзначити, що Луцьк був першим містом, в якому свого часу з’явилась «енергоефективна» програма. Згодом її автори, очільник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук та голова Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк, взяли участь у розробці державної програми «Теплі кредити». Останню називають однією з найефективніших українських реформ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-23

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні