На Львівщині через вибух на шахті загинули 8 гірників

0
-6
На Львівщині через вибух на шахті загинули 8 гірників
На Львівщині стався вибух на шахті і обвалення гірської породи, через це загтинули 8 гірників.

Аварія сталася на шахті «Степова» держпідприємства «Львіввугілля» у Сокальському районі Львівщини на горизонті 550 метрів, - повідомляє Громадське.

За останньою інформацією станом на 16:00, яку оприлюднив голова незалежного профсоюзу гірників Михайло Волинець, внаслідок вибуху загинуло 8 шахтарів та 9 дуже важко травмовані.


Станом на 15:30, як повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій, всіх гірників піднято на поверхню.

Як повідомив Громадському Михайло Волинець, станом на 14:57, відомо, що 10 осіб загинули та 5 отримали серйозні опіки. Ще одного гірника наразі шукають.

«В результаті вибуху були пошкоджені шахтні вирубки. Проблема була в нарядній системі», — сказав він.

За словами Волинця, повинно було бути в аварійній зоні 32 гірники, а за фактом заступили – 34.

Однак поліція Львівщини підтверджує загибель 8 гірників.

Як повідомив прес-секретар прем'єра, до Львова вилетіли прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр енергетики Ігор Насалик та голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.


«До нас надійшло повідомлення, що о 12:51 на шахті стався вибух. Там працює воєнізований гірничорятувальний загін. Саме вони проводять там роботи», — повідомили Громадському в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як повідомив Михайло Волинець у Facebook, станом на 14:00, аварія сталася через вибух метану.

Згідно з повідомленням Держслужби з надзвичайних ситуацій станом на 13:57, на шахті працювало 172 гірники, на аварійній ділянці - 34 , 8 з яких загинуло та 6 з травмами підняли на поверхню. Ще 20 гірників піднімають із шахти.

Зазначається, що до проведення аварійно-рятувальних робіт залучено 5 відділень Державної воєнізованої гірничо-рятувальної служби Міненерговугілля. Загалом залучено 38 осіб та 9 одиниць техніки.

Шахта «Степова» належить до найнебезпечніших через високу ймовірність раптового виділення метану, а також вибуховості вугільного пилу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні