Корвет «Луцьк» росіяни розбирають на запчастини, – командувач ВМС ЗСУ

0
11
Корвет «Луцьк» росіяни розбирають на запчастини, – командувач ВМС ЗСУ
У командуванні ЗСУ розповідають, що корвет «Луцьк» разом з іншими кораблями Військово-морських сил України, які залишились у Криму, росіяни використовують як донори для кораблів Чорноморського флоту РФ.

Про таке в ефірі «5 каналу» заявив командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко, – повідомляє УНН.

«Кораблі стоять окремо, їх виділили як техніку іноземної держави. Але, за нашими даними, вони існують як донори, їх розкомплектовують... У них (у росіян, – ред.) постійно курсує «Сирійський експрес», великі десантні кораблі постійно на переходах у морі, і той самий наш «Костянтин Ольшанський» використовується як корабель-донор. «Тернопіль», «Луцьк» використовуються для їхніх малих протичовнових кораблів, які несуть «вахту» біля наших газових родовищ», – заявив Воронченко.

Довідково:

Корвет «Луцьк» був спущений на воду 22 травня 1993 року. Це один з перших кораблів ВМС України.

30 грудня 1993-го корвет «Луцьк» прийнятий до складу Військово-морських сил ЗС України, а 12 лютого 1994-го на кораблі у присутності міністра оборони України вперше піднято Військово-морський прапор України.

За свою історію корвет «Луцьк» брав участь у багатонаціональних навчаннях серій «Бриз», «Дуель», «Кооператив партнер», «Море», «Сі Бриз», «Фарватер миру», «Чорноморське партнерство», побував із дружніми візитами в Болгарії, Румунії та Туреччині.

За час служби корабель пройшов понад 55 тисяч морських миль.

20 березня 2014 року корабель захопили російські військові. Капітан корабля Макєєв не вжив заходів для виведення корвету у відкрите море і згодом зі значною частиною екіпажу перейшов на службу у флот РФ.

Як стверджував поручник розвідувального батальйону УНСО Валерій Пальчик, під час захоплення цього бойового корабля вірними українському народу залишилось трохи менше 30% екіпажу. Решта команди «Луцька» перейшла на службу в Чорноморський флот Російської Федерації.

Щодо офіцера Макєєва військова прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні