В Нагірному Карабасі знову війна

0
2
В Нагірному Карабасі знову війна
Вірменія й Азербайджан звинуватили одне одного в поновленні бойових дій в Нагірному Карабасі, значна частина якого де-факто перебуває під контролем Вірменії.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на ЛІГА.

Міноборони Азербайджану звинуватило військових Вірменії у відправці диверсійно-розвідувальної групи в напрямку сіл Талиш і Гюлюстан. Азербайджанські військові стверджують, що змусили відступити противника. Також знищили довготривалу вогневу точку збройних сил Вірменії, з якої нібито був відкритий вогонь по позиціях армії Азербайджану, і безпілотник, який намагався здійснити політ над позиціями ЗС Азербайджану в напрямку села Талиш.

У Міністерстві оборони Вірменії повідомили, що внаслідок наступу на Нагірний Карабах азербайджанські військові зазнали втрат, а азербайджанська влада поширює дезінформацію про "напад" із боку Вірменії. "Вірменська сторона підтримує режим припинення вогню і закликає азербайджанську сторону утримуватися від дій, спрямованих на подальше погіршення ситуації", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 20 лютого невизнана Нагірно-Карабаська Республіка провела "референдум" щодо зміни назви на республіку Арцах. У МЗС України заявили, що Україна не визнає так званий "конституційний референдум" на території Нагірного Карабаху і вважає його нелегітимним.

Невизнана Нагірно-Карабаська Республіка (НКР) розташована на території Азербайджану. У 1991 році в регіоні було проведено "референдум" щодо проголошення незалежності, результати якого в світі визнані не були. Після "референдуму" між Азербайджаном і Нагірним Карабахом, підтримуваним Вірменією, виник збройний конфлікт. У 1994 році після шести років військових дій був підписаний Бішкекський протокол, на підставі якого Азербайджан, Вірменія і НКР домовилися про припинення вогню.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні