Безкоштовна комп’ютерна томографія для дітей – проект, що успішно працює*

1
0
Безкоштовна комп’ютерна томографія  для дітей – проект, що успішно працює*
Мережа діагностичних центрів «ГЕМО МЕДИКА Луцьк» та «ГЕМО ЛУЦЬК» із вересня минулого року започаткувала благодійну акцію.

У кабінеті комп’ютерної томографії, що розташований у Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні, що на проспекті Відродження, 30 у м. Луцьку, проводять безкоштовні дитячі обстеження на мультиспіральному комп’ютерному томографі. Абсолютно безкоштовно обстежують онкохворих діток, дітей із соціально незахищених категорій населення, малюків, які перебувають у важких, невідкладних станах.

Таку ініціативу започаткувало ТОВ «ГЕМО МЕДИКА Луцьк» у рамках співпраці з Благодійним Фондом «СТОПРАК». Починаючи з вересня минулого року, щомісячно діагностичний центр надає можливість проведення десяти обстежень, у тому числі з додатковим контрастним підсиленням. Насамперед дітям із онкологічними недугами надають обстеження із програмою онкологічних скринінгів, де проводиться дослідження органів грудної клітки, черевної порожнини, заочеревиного простору, малого тазу, при необхідності головного мозку та шиї.

Директор ТОВ «ГЕМО МЕДИКА Луцьк» Роман Каліщук розповів, що співпраця зі «СТОПРАКОМ» є продовженням ініціативи, яка спрямована аби допомогти дітям, яких спіткали важкі хвороби та недуги.
Директор ТОВ «ГЕМО МЕДИКА Луцьк» Роман Каліщук
Директор ТОВ «ГЕМО МЕДИКА Луцьк» Роман Каліщук

«Свого часу ми намагалися робити такі дослідження безкоштовно через співпрацю з адміністрацією обласної дитячої лікарні, але зіткнулися з недобросовісними вчинками окремих лікарів ВОДМО, у вигляді «приторговуваня » безкоштовними обстеженнями, – розповідає Роман Каліщук.

– Із боку тодішньої тимчасової адміністрації лікарні ніяких дій стосовно об’єктивного контролю за безкоштовними направленнями не здійснювалос, і ми вимушені були прийняти кардинальні рішення. Тож ми самі зателефонували до президента «СТОПРАКУ» Марії Адамчук і домовилися про те, аби розпорядником направлень був Фонд.

Були впевнені, що «СТОПРАК» чесно виконуватиме свою роботу. Адже люди, які працюють з цією категорією діток, прекрасно знають, наскільки вони потребують допомоги. Далеко не завжди батьки можуть оплатити вартість дослідження, оскільки воно дороговартісне.

На сьогодні комерційна ціна обстеження на комп’ютерному томографі становить понад тисячу гривень, у нашому випадку, суто приватного надання послуги, додатково накладаються й інші витрати: оренда приміщень, вартість енергоносіїв, оплата комунальних послуг, закупівля контрастної речовини, розхідних матеріалів».

Треба зауважити, що щомісячно потребують обстежень на комп’ютерному томографі не менше 140 дітей, з них за програмою онкологічного скринінгу – до 40 діток.

«На даний час ми безкоштовно покриваємо 7 % обстежень дітей, яким потрібна така діагностика, або 25 % від потреб програми дитячого онкологічного скринінгу, – продовжує директор «ГЕМО МЕДИКА Луцьк».

– Як ви бачите з цифр, потреба у безкоштовних направленнях справді є, і ми це чітко розуміємо . У планах 2017 року – удвічі збільшити кількість безкоштовних обстежень».

Уже в травні-червні БФ «СТОПРАК» планує надавати не десять, а двадцять безкоштовних направлень. А це – орієнтовно до 240 діток на рік матимуть можливість безкоштовного обстеження.

Наразі ж вартість послуг, наданих мережею діагностичних центрів «ГЕМО МЕДИКА Луцьк» та «ГЕМО ЛУЦЬК», становить понад 63 тисячі гривень. У випадку збільшення досліджень до 20-ти на місяць, річний бюджет по програмі співпраці з БФ «СТОП РАК» становитиме близько 340 тис. грн.

«Звісно, ми бізнесова організація і на проведених дослідженнях заробляємо кошти. Але вважаємо, що маємо добру волю і можливість дозволити собі робити деякі речі безкоштовно. Ми розуміємо, що це наша соціальна складова приватного медичного бізнесу», ¬– констатував Роман Каліщук.

Як розповіла президент Благодійного Фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук, лікарі ВОДТМО визначають потребу у такому обстежені, а вже тоді батьки звертаються у Фонд, аби отримати направлення. За її словами, якщо ще у вересні через малу обізнаність декілька направлень залишилося невикористаними, то у лютому всі десять направлень забрали за першу половину місяця.
Перший бланк
Перший бланк

До слова, направлення, які Фонд не роздав у певному місяці, продовжують діяти у наступних місяцях.

«Ми щиро вдячні керівництву «ГЕМО МЕДИКА Луцьк» за цю співпрацю, розуміємо її важливість і дуже цінуємо. Надіємося, що вона буде довготривалою і допоможе ще багатьом дітям», – зауважує Марія Адамчук.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вже таку рекламу собі зробили
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні