«Максим Гринчишин допомагав Толіку влаштуватися у європейський клуб», - агент Тимощука

2
9
«Максим Гринчишин допомагав Толіку влаштуватися у європейський клуб», - агент Тимощука
Загиблий Максим Гринчишин допомагав відомому луцькому футболісту Анатолію Тимощуку з його переходом у європейський клуб.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав колишній агент футболіста Віталій Юрченко.

У 2004, коли донецький «Шахтар» у рамках Ліги чемпіонів грав з італійським «Міланом», гірники показали хороший футбол, хоча і програли.

«Анатолій Тимощук дуже сильно провів цей матч, граючи на своїй улюбленій позиції в центрі поля. І цей матч ще раз показав, що він здатний грати на рівні топ-клубів і не поступається в рівні гри топовим футболістам світу: Гаттузо, Зеєдорф, Кака, Пірло», - йдеться у дописі.

«Італійці зацікавилися волинянином і «Мілан» надіслав запит до Донецька, але «Шахтар» просто не продавав футболістів в інші клуби. В принципі, це була політика клубу. В іншому випадку, футболісти б йшли з команди, або постійно вимагали б підвищення зарплати», - додає агент.

«Для подальшої роботи по міланському варіанту, ми знайшли контакти керівництва «Мілана» - Арієдо Браіда і сілван Рамаччионі. Саме в цей момент нам потрібна була людина, яка могла б поговорити з керівництвом італійською, щоб прояснити ситуацію і отримати конкретні результати», - розповідає чоловік.

«У цей момент Надія Навроцька згадала, що у неї в Мілані є людина, якій можна довіряти, і яка говорить італійською. Вона згадала, що це її брат. Трохи пізніше виявилося, що брат зведений, і звуть його Максим. Наскільки я пам'ятаю, Максим тоді поїхав з України і кілька років жив і працював у Мілані як айтішник. Мені вдалося зв'язатися з ним, пояснити суть питання і попросити про допомогу з комунікацією, що в підсумку і було зроблено», - пригадує агент Тимощука.

Але напередодні поєдинку в Італії, «Шахтар» грав проти «Таврії», і Тимощук отримав у цьому матчі травму і «вилетів» до кінця року. Через довготривалу травму, розмови про трансфер не було.

«Максим спробував допомогти Толіку здійснити мрію, тобто те, в ймовірність чого не вірив майже ніхто. Пам'ятаю, що в одній з розмов з Максимом, з приводу відмінності українців та італійців, він сказав, що якщо італієць пішов на обід, а йому телефонують, він не візьме трубку. «А українець?», - Запитав я. «Ну, я ж з тобою ось розмовляю», - весело відповів Максим. Це прагнення допомогти тут і зараз, напевно, було його відмінною рисою», - зазначає Віталій Юрченко.

«З Максимом більше спілкуватися не доводилося, це був епізодичний контакт з конкретної справи. Про Максима я більше не чув до останніх днів, але, навіть почувши відразу не зіставив, що загиблий український захисник був тим Максимом, який колись намагався допомогти українському футболістові з його європейським майбутнім. Якщо чесно, я припускав, що у Максима вже давно розмірене сімейне життя в Італії, де він за всі ці роки мав би повністю адаптуватися. Виявилося, що останнім часом він був в Авдіївці, тому місті, з якого відкривається гарний вид на Донецьк. Донецьк - те місто, в якому грав інший лучанин Толик Тимощук проти італійської команди «Мілан». Це якесь неймовірне кільце історії», - згадує агент футболіста.

Нагадаємо, на сході України загинув лучанин, боєць 72-ї ОМБР Максим Гринчишин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да,Толік мразь.
Відповісти
Зотина ти мрязь, хто така надія навроцька без толіка - ніхто
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні