Сільради Ківерцівського району «повстали» проти електронного декларування

1
1
Сільради Ківерцівського району «повстали» проти електронного декларування
Сільські депутати Ківерцівщини хочуть паперових декларацій, а не електронних, бо в них - ні інтернету, ні комп’ютерів.

20 із 25 сільрад Ківерцівського району адресували звернення до депутата Волинської обласної ради Олександра Омельчука (УКРОП) з проханням добитися, щоб сільські обранці заповнювали декларації про доходи не в електронному форматі, а в паперовому. Про це пишуть "Волинські новини".

Із 2017 року електронне декларування в Україні стало обов’язковим для всіх без винятку працівників органів місцевого самоврядування та депутатів рад різного рівня. Мовляв, хочете їздити у Європу без віз – декларуйте майно. Хоча заробітну плату отримують лише депутати Верховної Ради, тоді як обранці у сільських, селищних, міських, районних та обласних радах працюють на громадських засадах.

Процедура заповнення електронної декларації досить непроста й відбувається у кілька етапів. Декларант має подати документи на виготовлення електронного ключа. Через кілька тижнів – його отримати. Найскладніше – саме заповнення декларації. Адже це, по-перше, неможливо зробити без підключення до інтернету (а його в багатьох селах немає взагалі), а по-друге, сайт, де розміщено форму декларації, постійно зависає.

Інколи на відкриття сторінки доводиться чекати по чотири години. Декларація налічує 16 сторінок, на кожній із яких – з десяток пунктів.

Депутат Волинської обласної ради (фракція «УКРОП») Олександр Омельчук зазначає, що останній тиждень до нього мало не щодня надходять звернення та дзвінки з сільрад Ківерцівського району з проханнями зробити все можливе, аби відмінити електронне декларування.

Вимоги людей обґрунтовані, адже, окрім відсутніх можливостей для внесення відомостей, за неправильне заповнення декларації або її невчасне подання передбачені чималі штрафи – до кількасот тисяч гривень.

Олександр Омельчук вже готує проект звернення від обласної ради до урядовців із вимогою дозволити сільським депутатам подавати відомості про свої доходи та статки на паперових носіях. Також це питання у Верховній Раді озвучить і народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
« бо в них - ні інтернету, ні комп’ютерів. »- і хто повірить в таку «відмазку»???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні