Волинський військкомат запідозрили у корупції

0
0
Волинський військкомат запідозрили у корупції
Поліція звинувачує посадовців Волинського обласного військового комісаріату у зловживанні службовим становищем в інтересах ТОВ «Доля і Ко. ЛТД» та ТОВ «Фенікс ІТ», що призвело при закупівлі рацій до переплати на суму 229 тисяч гривень.

Про це стало відомо з ухвали Луцького міськрайонного суду Волинської області, куди слідчий звернувся в рамках кримінального провадження №42016030220000087 від 12.03.2016 року, - пишуть Наші гроші.

Восени 2015 року військкомат за переговорною процедурою уклав угоди з «Доля і Ко. ЛТД» і «Фенікс ІТ» щодо закупівлі радіо- та телепередавальної апаратури на загальну суму 1,96 мільйона гривень.

Після укладань угод фірмам відразу ж була перерахована вся обумовлена сума.

Із судової ухвали відомо, що військкомат закупив 30 радіостанцій DM 4400 за ціною 23 499 гривень за штуку.
Але поліція провела моніторинг ринкових пропозицій і встановила, що ціна радіостанції – 15 867 грн.

Таким чином, загальна переплата по закупівлі DM 4400 становила 229 тисяч гривень.

Обласний військовий комісаріат назвав причиною для проведення закупівлі за переговорною процедурою проведення мобілізації.

Але поліція стверджує, що у військкомату не було ні права проводити цю процедуру, ні нагальних потреб. Крім того, сам комітет із конкурсних торгів був не уповноважений приймати рішення про закупівлю.

За даними слідства, два з п’яти членів комітету (в тому числі і його голова) на момент погодження пропозицій «Доля і Ко.ЛТД» були відсутні на засіданні, відповідно не вистачало кворуму. Хоча в протоколах було вказана присутність усіх членів комітету.

Військова прокуратура намагалася в господарському суді Волинської області скасувати рішення конкурсного комітету щодо погодження пропозицій «Доля і Ко.ЛТД», але суд позов відхилив.

У суді поліція клопотала про доступ до матеріалів цієї судової справи, і суд це клопотання задовольнив. Хоча й не дозволив вилучати матеріали із приміщення суду.

«Доля і Ко. ЛТД» зареєстроване на киян Андрія та Ларису Татарінцевих.

«Фенік ІТ» зареєстроване в Луцьку. Власниками фірми є Роман Олійник та Оксана Приймачук.

Як відомо, у вересні 2015 року керівником Волинського ОВК було призначено полковника Романа Кулика.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні