--> В Іваничах зібрали 30 тисяч для дітей загиблих атовців | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Іваничах зібрали 30 тисяч для дітей загиблих атовців

1
-3
В Іваничах зібрали 30 тисяч для дітей загиблих атовців
В Іваничах вже другий рік поспіль на центральній площі селища у свято Стрітення проводять благодійний ярмарок, який спільно започаткували депутати місцевої райради.

Головне завдання ініціаторів заходу – зібрати кошти, які пізніше передадуть на потреби сімей учасників АТО та військовослужбовцям, - інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

На ярмарку кипить життя – тут не тільки можна покуштувати юшки з рибою і шашликів, вареників і сала, подивитися вистави та спортивні забави, а й зробити добру справу.

«Гроші, вилучені від продажу смаколиків на цьому ярмарку, будуть направлені адресно. Минулого року, коли проводилася така акція, ми зібрали понад 38 тисяч гривень. Ці кошти використали для лікування дітей АТОвців та для покращення матеріального стану наших військовослужбовців. Така ідея благодійного ярмарку з’явилася спільно в депутатського корпусу нашої райради», – розповідає голова фракції політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» у Іваничівській районній раді Сергій Недбайло.

Перед гостями ярмарки виступила донька загиблого в АТО військовослужбовця Валерія Янчука, Аня. Її рідні не стримують сліз – 8-річна дівчинка розуміє важливість таких заходів та бере в них активну участь.

«Ми, матері таких діток, батьки яких загинули в АТО, об’єднуємося, адже це потрібно не тільки моїй дитині, а усім потрібно, бо нас багато», – каже мама дівчинки Наталія Трикушина.

Матір загиблого військовослужбовця Любов Романюк розповідає: її син пішов воювати в квітні 2014 року та був важко поранений під Іловайськом. Місцевий житель завіз чоловіка в лікарню міста Амвросіївка, де Валерій помер на операційному столі.

«Він казав, що йде захищати свою доньку. Ми його розшукували цілий рік, і в цьому нам допомагали добровільні організації і небайдужі люди. Його тіло привезли аж 25 квітня 2015 року. Вважаю, що такі заходи надзвичайно потрібні, адже їх організовують люди, яким не всеодно які намагаються підтримати тих, до кого війна постукала в двері. Як кажуть: ниточка до ниточки і виходить рушник, тому такі благодійні акції потрібно проводити більше, щоб підтримати діток, тих, хто лишився сиротами і наших захисників», – додає бабуся Ані Любов Романюк.

Депутати фракції партії «УКРОП» Іваничівскої райради та представники політсили із трьох об’єднаних громад – Литовежської, Павлівської та Поромівської активно долучилася до проведення цього заходу та разом із сім’ями наготували багато різних смаколиків – і млинці, і кекси, і бутерброди із салом, наварили рибної юшки та насмажили шашликів.

«Ми у фракції обговорили хто що буде готувати аби не повторюватися. Всі партійці долучилися до цього, адже розуміють те, як потрібна підтримка і дітям військових і самим захисникам. Моя дружина вже другій рік поспіль готує млинці на цей ярмарок і щиро сподівається, що кошти від продажу стануть в нагоді тим, хто цього потребує», – каже депутат Іваничівської районної ради від партії УКРОП Віктор Дорошук.

Попри закінчення благодійного ярмарку кошти продовжують надходити. За попередніми підрахунками, учасники зібрали понад 28 тисяч гривень. Проте кажуть, що це не межа.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, якщо люди постійно на все збирають гроші (на їжу, екіпіровку, озброєння для АТО; ремонти в школах, утеплення фасадів будинків, і так далі) то для чого така влада!? Для чого ми платимо податки? Для того щоб вони жирували за наш кошт
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні