МВФ вимагає не піднімати в Україні мінімалку три роки

5
-7
МВФ вимагає не піднімати в Україні мінімалку три роки
Міжнародний валютний фонд (МВФ) пропонує Україні відмовитися від підвищення мінімальної заробітної плати в наступні три роки.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв'ю виданню Realist, пише УНІАН.

"Якщо цього року ми підвищуємо мінімальну пенсію на 10%, ми мінімум на 15% повинні збільшити мінімальну зарплату. Що ми читаємо в проекті Меморандуму? Заморозити зарплату на три роки. Що це означає? Що мінімальна пенсія буде зростати, а внесок до ПФ буде падати. Ми знову будемо збільшувати дефіцит ПФ, за що нас лає МВФ. Хлопці, поясніть мені цей феномен, щоб я зрозумів. Але відповіді немає", – зазначив Рева.

Міністр заявив, що мінімальна зарплата не буде заморожена на рівні 3200 грн.

За його словами, в подальшому підвищення мінімальної зарплати не буде відбуватися стрибкоподібно.

"Я не думаю, що мінімальна зарплата буде рости стрибкоподібно так, як вона зросла зараз. Вона три роки не зростала. У нас співвідношення між середньою і мінімальною зарплатою за три роки погіршилося у 2 рази. Ми просто вирівняли співвідношення", – сказав Рева.

Як повідомляв УНІАН, Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування (EFF) об'ємом 17,5 млрд дол. у вересні 2016 року – після більш ніж річної перерви. За цією програмою наша країна отримала три кредитні транші загальним обсягом 7,62 млрд дол. У даний момент Україна проходить Третій перегляд програми, результатом якого повинно стати надання нашій країні четвертого кредитного траншу в розмірі 1 мільярда доларів, а також формування подальшої дорожньої карти співробітництва та переліку необхідних реформ на найближчий рік.

Частиною програми реформ, схваленої МВФ, є проведення пенсійної реформи. Водночас, у Меморандумі, підписаному між урядом України і керівництвом Фонду у вересні 2016 року, немає жорсткої норми про підвищення пенсійного віку, але є рекомендація скорочувати дефіцит Пенсійного фонду, оскільки на поточний момент він покривається за рахунок бюджетних асигнувань. У бюджеті Пенсійного фонду на 2017 рік дотація з держбюджету перевищує 140 мільярдів гривень. Діалог з МВФ з цього питання триває.

У даний момент уряд і МВФ розробляють модель пенсійної реформи, яка не передбачає обов'язкового підвищення пенсійного віку.

З 1 січня цього року в Україні набула чинності норма про підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. Додатковий обсяг бюджетних витрат на забезпечення підвищення мінімальної зарплати, за оцінками уряду, становитиме понад 40 млрд грн.

Крім того, з початку року набрали чинності законодавчі норми, якими, серед іншого, передбачається введення штрафу за виплату зарплат «у конверті» у розмірі 100 мінімальних заробітних плат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні! Ви тільки подивіться, що вони роБлять і вимагають!!! Це вони просто хочуть знищити українців!!! От вам МВФ, Європа, НАТО!!! Невже ви такі сліпі? :(
Відповісти
не коментуйте!
ви дуже далека від економіки
Відповісти
підніміть пенсію а то яскоро здохну
Відповісти
Вы реально понимаете что творится в Украине?!
Мне кажется нам подставляют какие то лживые статьи и мы часто не читаем информацию из первых рук.
Перебрав множество источников наткнулся на сайт https://ukrjizn.com/, где видно что СМИ предоставляют хоть какую то реальность в которой пребываем.
Очень важно в современном мире отбирать качественные средства массовой информации.
Вот еще одна топовая статья, которая меня зацепила: https://ukrjizn.com/

Надеюсь Вам станет полезной.
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/prorotstvo/proroctva-vid-vidomix-ekstrasensiv-ta-astrologiv.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/magnitni-buri-v-kvitni-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/virobnichij-kalendar-na-zhovten-2018-rik-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/prorotstvo/proroctva-pro-ukra%D1%97nu.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні